2011. március 29., kedd

Dió fagyi karoböntettel és ibolyával

Tegnap Emmácska örömmel mutatta a lila foltot amit a fűben talált! Bizony beköltözött az ibolya a kertünkbe. Szegény ibolyára is már úgy nézek, mint valami finom ehető táplálékra, mert rögtön az jutott eszembe, hogy milyen ételt színesíthetnék vele?:-)

Dió fagyi karoböntettel és ibolyával:

Fagyasztott banán és annyi marék dió, amennyi a banán. Turmixoljuk és fagyiskanállal gombócokat formázunk.

Karoböntet: agavé szirup elkeverve karobbal.

Díszítésnek dió és friss ibolya:-D

5 megjegyzés:

  1. Jaj de szép, és biztos finom is, hamarosan ki is próbálom ::))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, a virág feldobta, mint mindent! Finom volt, ez a dió fagyi engem is meglepett! Még az eper fagyinál is jobb... pedig az volt a kedvenc:-)
    És az ibolya, ahogy ettem éreztem az illatát, nagyon különleges érzés.

    VálaszTörlés
  3. Annyira szeretem hogy ilyen kreatív vagy ::)) Tavaly voltam a Csillagánizs főző iskolában, ott használtunk Mautner Zsófival ehető virágokat. Valahol Szaged környékén direkt termesztik egész évben, persze a vadon termőnek nincs párja.

    VálaszTörlés
  4. :-)köszönöm én is:-)
    Imádom a színeket!
    Szeretnék minél több vadon termő virágot és növényt beiktatni az étkezésbe. A gyökerük jó mélyre hatol, sok mindent kivesz a talajból amire szükségünk van, és igen ott a föld összetétele rendben van nem úgy, mint egy agyonműtrágyázott, vegyszerezett, kihasznált földben...
    és még nagy előny, hogy ingyen is van, csak ki kell menni a természetbe, azt meg imádom:-)))

    VálaszTörlés