2011. március 1., kedd

Parmezános cukkinitorta, gombás tésztával

El vagyok varázsolva! Hihetetlen milyen jó ételeket lehet készíteni, sütés, főzés, párolás és egyéb eljárások, "macerák" nélkül!
Íme a mai ebédem ami elég barátságosra sikeredett.

Parmezános cukkinitorta, gombás tésztával:

Gombás tészta: 
200 gramm őrölt mandula, 1 kávédarálónyi szárított gomba ledarálva, 1 kávédatálónyi aszalt hagyma ledarálva, só, annyi víz, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Forma aljába öntöttem mandulaörleményt, így könnyebben kijön belőle a tészta. Formába nyomkodtam, úgy hogy képeztem körben kb. 1 centiméteres peremet. Betettem az aszalóba, néhány órát aszaltam, majd a formából kivéve is egy kicsit tovább.


Cukkinis töltelék:
1 cukkinit julienre vágtam, majd késsel tovább aprítottam. Fél sárgarépát reszeltem. Fél hagymát és 6 datolya paradicsomot kockáztam. Ezeket tálba tettem, meglocsoltam 2 kanál olíva olajjal, kis citromlével, sóval őrölt köménnyel, kis indiai fűszerrel. Kevertem hozzá 1 kanál őrölt mandulát és fél kanál útfűmag héjat. ( opcionális, ezt kihagyva is jó) Aszalóba tettem kb. 3 órára.


Tölteléket a tésztára kanalaztam elsimítottam, majd megszórtam parmezánnal
( mandulaörlemény és élesztő pehely darálva)






Megmaradt töltelékkel és paradicsommal tálaltam:-)

7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű fotók!!! jajj de ügyi vagy !!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Arra a pár percre amíg fotóztam még a nap is kisütött!:-)

    VálaszTörlés
  3. Már megint gyönyörű és milyen finom lehet, az alagút meg sehol, így még mindig messze van ::))

    VálaszTörlés
  4. Ez csodálatos! Ezt elkészítem! köszi a receptet! Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  5. SzEra köszönöm! Ez bizony finom, most is ép még ezt vacsorázgatom, és így 1 nap után még talán ízletesebb, jobban összeértek az ízek...ugye bizony a szemnek is teccetős:-)
    Szerintem még 1-2 böjt és megoldjuk egy kis ide-oda levitálással, nem is kell alagút:-D


    Szaffina, köszönöm! Örülök, ha megkóstolod!
    Nekem bekerült a kedvencek közé, remélem neked is bejön!

    VálaszTörlés
  6. Csodálatos, és nagyon szívesen megenném én is! :)

    VálaszTörlés