2011. május 9., hétfő

Banános-kókuszos csoki torta:

Emma napot tartottunk vasárnap, ekkor készült a süti.  Elég sikeres volt, mondhatni eddig ezt szerették a legjobban. Gyorsban délelőtt csináltam így még az aszalóba se tettem be a tésztát, de talán nem is baj, mert így nem száradt ki.

Banános-kókuszos csoki torta:

Alap tészta: 2 kávédarálónyi mandula, 2 kávédarálónyi napraforgó, 1 kávédarálónyi hajdina csíra szárítva, ledarálva összekeverve vaníliával, 2 evőkanál kókusz olajjal, 1 citrom reszelt héjával és két kanál kakaóporral. Mézzel édesítettem, ha nem áll össze lehet bele tenni kicsi vizet. Ezt a tésztát gyümölcstorta formába nyomkodtam.  Most nem aszaltam, de aszalással ropogósabbá tehető és jobban összeáll a tészta. Érdemes legalább egy éjszakát aszalni.
A tészta aljára szeletelt banánt raktam, erre jött a csoki krém.

Csoki krém:  2 avokádó, 1 banán az aprítógépben elkeverve mézzel, vaníliával pici fahéjjal és kakaóporral.

Teteje kókusz tejszín: konzerv kókusz tejet kivettem a hűtőből és a tetején megdermedt sűrű kókuszt lekanalaztam. Vaníliával, mézzel habbá vertem, majd a tortára kentem.
A süti szélére aprítótt kesudiót szórtam, és Emmának volt egy rajzoló formája, amit a süti fölé tartottam és megszórtam fahéjjal, persze kakaópor is jó.

3 megjegyzés:

  1. Jól jársz vele, érdemes! Anyósomék is ettek belőle és azt mondták, ha nem szólok eszükbe se jutott volna hogy ez nyers süti...

    Fincsi!:-)
    Ezt még párszor biztos elkészítem!

    VálaszTörlés