Egy újabb csodás étel, mely a természet ajándéka. Anyánál jártam a kertben és onnan hoztam a hozzávalókat. Lehet, hogy nem fog örülni, ha meglátja, hogy leszedegettem a tökvirágokat....:-)
, de azt kell mondjam megérte. A férjem amikor meglátta ezt a tányér nyers ételt 2 kézzel kapott utána és rövid időn belül el is tüntette. Na megint hízott a májam:-D
Töltött tökvirág céklasalátával:
Tökvirágot megmostam.
Töltelék:
80 gramm dió
80 gramm répa
80 gramm alma
1 gerezd fokhagyma
2 kiskanál pirospaprika
kömény
só
bio vegera
bors
1 aszalt paradicsom olajban eltéve
Minden hozzávalót aprítógépbe tettem és pépesre dolgoztattam. Édeskés az íze, kevesebb almával is érdemes kipróbálni akkor nem lesz annyira édes.
Kiskanállal a tölteléket a virágokba töltöttem.
Céklasaláta:
friss zsenge céklaleveleket összevágtam.
Öntet:
turmixgépbe öntöttem egy kis olajat az aszalt paradicsom alól, tettem hozzá jó sok aprított zöldségzöldjét, kicsi sót és almaecetet, ecet helyett citrom levét ajánlanám inkább, ha van kéznél.
Te még kaptál tökvirágot? vagy saját? Nagyon szépen tálaltál mint mindíg ::))
VálaszTörlésSaját:-) ezt csak szépen lehet, annyira csodás! Köszi!
VálaszTörlés