Sütire vágytam, így elkészítettem ezt az őszies hangulatú sütőtökbombát. Voltak nálunk vendégek, akik megkóstolták a tortát. Nekik teljesen új volt a nyers táplálkozás, így jól elbeszélgettünk a témáról és még a receptet is elkérték úgy ízlett nekik a süti:) Ja és zöld turmixot is itattam velük had szokják :)
Almás- tökös- mákos torta:
Alap:
80 gramm lenmag
100 gramm mák
1 evőkanál kókuszzsír
20 datolya
kiskanál fahéj
csipet só
Mákot és a lenmagot megőröljük kávédarálóban, vagy akinek profi turmixgépe van az abban is őrölheti. Beleöntjük a robotgépbe a kimagozott datolyát a megőrölt mákot és lenmagot a többi hozzávalóval és jól összedolgozzuk. A kapott masszát, kicsi csatos forma aljába nyomkodjuk.
Almás- tökös krém:
15 datolya
3 alma
sütőtök kb. annyi, mint az alma
darabka gyömbér, vagy szárítottból is jó egy késhegynyi
1 evőkanál kókuszzsír
1 narancs reszelt héja
1 kiskanál fahéj
2-3 evőkanál útifű maghéj
Ha van profi turmixgépünk ami bírja a terhelést, akkor mindent beleönthetünk, és jól összedolgozzuk. Ha nincs akkor a robotgépünkbe jól összeaprítjuk a hozzávalókat, majd a csatos formába töltjük és elsimítjuk.
Fahéj krém:
12 datolya
2- 3 evőkanál kókuszzsír
1 banán
2 mokkáskanál fahéj
3 evőkanál víz
Ezt turmixgépben pépesre keverjük és a tortára simítjuk.
Ha elég türelmesek vagyunk, érdemes a hűtőben pihentetni néhány órát, hogy szépen megdermedjen a kókuszzsír, és az útifű maghéj jól megzselésítse a krémet.
Almás- tökös- mákos torta:
Alap:
80 gramm lenmag
100 gramm mák
1 evőkanál kókuszzsír
20 datolya
kiskanál fahéj
csipet só
Mákot és a lenmagot megőröljük kávédarálóban, vagy akinek profi turmixgépe van az abban is őrölheti. Beleöntjük a robotgépbe a kimagozott datolyát a megőrölt mákot és lenmagot a többi hozzávalóval és jól összedolgozzuk. A kapott masszát, kicsi csatos forma aljába nyomkodjuk.
Almás- tökös krém:
15 datolya
3 alma
sütőtök kb. annyi, mint az alma
darabka gyömbér, vagy szárítottból is jó egy késhegynyi
1 evőkanál kókuszzsír
1 narancs reszelt héja
1 kiskanál fahéj
2-3 evőkanál útifű maghéj
Ha van profi turmixgépünk ami bírja a terhelést, akkor mindent beleönthetünk, és jól összedolgozzuk. Ha nincs akkor a robotgépünkbe jól összeaprítjuk a hozzávalókat, majd a csatos formába töltjük és elsimítjuk.
Fahéj krém:
12 datolya
2- 3 evőkanál kókuszzsír
1 banán
2 mokkáskanál fahéj
3 evőkanál víz
Ezt turmixgépben pépesre keverjük és a tortára simítjuk.
Ha elég türelmesek vagyunk, érdemes a hűtőben pihentetni néhány órát, hogy szépen megdermedjen a kókuszzsír, és az útifű maghéj jól megzselésítse a krémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése