Tökös- almás torta a ZÖLD TURMIX FESZTIVÁLRÓL
Idén is nagyon jó előadók voltak, a fesztiválon. Jó volt olyan emberekkel találkozni akik hasonlóan gondolkodnak, étkeznek...
Ez mindig ad az embernek egy kis plusz energiát, lendületet, hogy tovább tudjon ezen az úton haladni.
Gittával hoztuk össze ezt a tortácskát, ami látható kissé megfolyt, hűtő híján, de a visszajelzések szerint ez igazán nem számított, mert ugye lényeg a beltartalom és az finomra sikeredett, persze ilyen alapanyagokból nem nehéz :)
Tökös
-almás torta:
Tészta:
80
gramm kókuszdara
70
gramm mák
70
gramm arany lenmag
140
gramm napraforgó
kávéskanál
vanília
kávéskanál
fahéj
2
citrom reszelt héja
12
darab datolya
kb.
10 evőkanál víz
csipet
só
2
evőkanál méz vagy agávé szirup
A
magokat és a kókuszdarát is megőröljük kávédarálóban, vagy
turmixgépben. S késes robotgéppel összedolgozzuk a többi
hozzávalóval. Akkor jó a tészta ha kicsi gombócot tudunk belőle
formálni, szépen összeáll. Ha szétesik, mehet még hozzá pici
víz. Csatos formába nyomkodjuk.
Tökös-
almás töltelék:
6
közepes édes alma
sütőtök,
fele annyi, mint alma
késhegynyi
fahéj
ízlés
szerint édesíthető datolyával, ha nem elég édes az alma...
2-
3 evőkanál útifű maghéj
1
citrom reszelt héja
csipet
gyömbér vagy karika, ha friss
Ha
van elég erős turmixgép akkor ezt a masszát abban is el lehet
készíteni, ha nincs akkor tökéletesen megfelel az s késes
robotgép.
Fahéj
krém:
12
datolya
2-3
evőkanál kókusz zsír
2
banán
2
mokkáskanál fahéj
Turmixoljuk
vagy s késes robotgéppel elkeverjük és a torta tetejére öntjük.
A fesztiválon mi ezt a réteget 3 evőkanál mézzel készítettük,
mert a datolyánk elfogyott. Érdemes kicsit hűtőben pihentetni,
hagyni , hogy megdermedjen a kókusz zsír és megszívja magát az
útifű maghéj...
1 megjegyzés:
Szia! Egy nappal a fogyasztás előtt is érdemes elkészíteni? Vagy inkább frissen jó?
Megjegyzés küldése