Készülök, vagy kikészülök holnapra?!
Az az igazság, hogy így estére kicsit elfáradtam. Holnap megyek Gittához, így délután próbáltam összerakni mit is vigyek...?! Na jó kis szöszmötölés és káosz alakult ki a konyhában, remélem, hogy most is igaz lesz, (már ha igaz) hogy a legjobb dolgok a káoszból indulnak ki!?
Elbogarásztam ill. pingvineztem az időt:-)
Nagyon cukik! Meglátta a család és ki is végeztek néhány pingvint a csoportból. Ezt az ötletet egy külföldi oldalon láttam valamikor régen, és már jó ideje terveztem, hogy csinálok. Végre eljött a lehetőség, a batyus bál ahol többen is megnézhetik mennyire édesek. Gyerekeknek is jó csemege, már aki szereti az olajbogyót. Emma imádja! Jött a konyhába és ő is próbált gyártani. Ez lesz a sós felhozatal, az édeseket még nem fotóztam, majd holnap, ezek a képek is este lámpánál készültek, szóval nem az igazi...
Pingvin:
Sárgarépából karikákat vágunk, ez lesz az alja ill. a csőre, mivel egy cikket kivágunk a talprészből. A fejbe csinálunk egy bemetszést akkorát, hogy a csőr beleférjen. Belenyomjuk a sárgarépa darabot. Pocija is egy bogyó, itt kell csinálni egy v alakú bemetszést, amit meg lehet tölteni, sajt krémmel( turmixba, kesudió, fokhagyma, citromlé, só, víz, sörélesztő pehely). Aztán az egészet felszúrjuk egy fogpiszkálóra.
Rozmaringos, sajtos és szezámos rudak:
Turmixoltam 2 padlizsánt, kevés vízzel, sóval, 2 kávédarálónyi lenmag őrleménnyel, 2 kávédarálónyi zabpehely őrleménnyel, 2 evőkanál útifűmag héjjal. Tettem hozzá mandula őrleményt, annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjak kb. 300 grammot. 3 fele szedtem a tésztát és beízesítettem. A szezámost szezám magba forgattam. A rozmaringos tésztájába szárított rozmaringot kevertem, és amikor sodortam a rudakat, őrölt tökmagba forgattam. A sajtos rúd tésztáját sörélesztő pehellyel ízesítettem. Érdemes kóstolgatni, ki mennyit kíván bele... a sajtosat őrölt zabpehelybe forgattam. Kézzel sodortam hosszú rudakat , egyenlő csíkokra vágtam, majd 1 napot aszaltam.
Turmixoltam 2 padlizsánt, kevés vízzel, sóval, 2 kávédarálónyi lenmag őrleménnyel, 2 kávédarálónyi zabpehely őrleménnyel, 2 evőkanál útifűmag héjjal. Tettem hozzá mandula őrleményt, annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjak kb. 300 grammot. 3 fele szedtem a tésztát és beízesítettem. A szezámost szezám magba forgattam. A rozmaringos tésztájába szárított rozmaringot kevertem, és amikor sodortam a rudakat, őrölt tökmagba forgattam. A sajtos rúd tésztáját sörélesztő pehellyel ízesítettem. Érdemes kóstolgatni, ki mennyit kíván bele... a sajtosat őrölt zabpehelybe forgattam. Kézzel sodortam hosszú rudakat , egyenlő csíkokra vágtam, majd 1 napot aszaltam.
Mártogatni:
8 megjegyzés:
Élőben még szebb!!!
Ezt az oldalt én is láttam, imádnivalóak a pingvinek, remélem hamarosan megkóstolhatom ::))
:-) ugye tündériek! Lehet keveset csináltam, talán még gyártok 1-2-t. Neked egyet elrejtek, biztos ami biztos:-)
Remélem, hogy mindenki eljön aki szeretett volna!
Jó lesz találkozni!:-)
Én is nagyon várom!! Gitta azt írta nagyon sokan leszünk, de sok jó ember, na meg ha nem férünk el átsétálunk szembe a Bazilika elé a térre, ott biztos elférünk.
:-)
Isteni volt a pingvin ::))))
Na igen azt nehéz lett volna elrontani, azért köszönöm:-D
Szenzációs ez az ötlet! Köszi:)
Megjegyzés küldése