2011. március 25., péntek

Rozmaringos, sajtos és szezámos rudak pingvinekkel

Készülök, vagy kikészülök holnapra?!
Az az igazság, hogy így estére kicsit elfáradtam. Holnap megyek Gittához, így délután próbáltam összerakni mit is vigyek...?! Na jó kis szöszmötölés és káosz alakult ki a konyhában, remélem, hogy most is igaz lesz, (már ha igaz) hogy a legjobb dolgok a káoszból indulnak ki!?
Elbogarásztam ill. pingvineztem az időt:-)
Nagyon cukik! Meglátta a család és ki is végeztek néhány pingvint a csoportból. Ezt az ötletet egy külföldi oldalon láttam valamikor régen, és már jó ideje terveztem, hogy csinálok. Végre eljött a lehetőség, a batyus bál ahol többen is megnézhetik mennyire édesek. Gyerekeknek is jó csemege, már aki szereti az olajbogyót. Emma imádja! Jött a konyhába és ő is próbált gyártani. Ez lesz a sós felhozatal, az édeseket még nem fotóztam, majd holnap, ezek a képek is este lámpánál készültek, szóval nem az igazi...

Pingvin: 
Sárgarépából karikákat vágunk, ez lesz az alja ill. a csőre, mivel egy cikket kivágunk a talprészből. A fejbe csinálunk egy bemetszést akkorát, hogy a csőr beleférjen. Belenyomjuk a sárgarépa darabot. Pocija is egy bogyó, itt kell csinálni egy v alakú bemetszést, amit meg lehet tölteni, sajt krémmel( turmixba, kesudió, fokhagyma, citromlé, só, víz, sörélesztő pehely). Aztán az egészet felszúrjuk egy fogpiszkálóra.

Rozmaringos, sajtos és szezámos rudak: 

 Turmixoltam 2 padlizsánt, kevés vízzel, sóval, 2 kávédarálónyi lenmag őrleménnyel, 2 kávédarálónyi zabpehely őrleménnyel, 2 evőkanál útifűmag héjjal. Tettem hozzá mandula őrleményt, annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjak kb. 300 grammot. 3 fele szedtem a tésztát és beízesítettem. A szezámost szezám magba forgattam. A rozmaringos tésztájába szárított rozmaringot kevertem, és amikor sodortam a rudakat, őrölt tökmagba forgattam. A sajtos rúd tésztáját sörélesztő pehellyel ízesítettem. Érdemes kóstolgatni, ki mennyit kíván bele... a sajtosat őrölt zabpehelybe forgattam. Kézzel sodortam hosszú rudakat , egyenlő csíkokra vágtam, majd 1 napot aszaltam.

Mártogatni: 

Turmixoltam 1 evőkanál kesudiót, 2 evőkanál napraforgóval, citromlével, vízzel, fokhagymával. Tettem hozzá  aszalt paradicsomot, 5 datolya paradicsomot,  1/3 kaliforniai paprikát, szárított bazsalikomot, sót, majd a végén egy maréknyi medvehagymát.

8 megjegyzés:

Imre írta...

Élőben még szebb!!!

ezisén írta...

Ezt az oldalt én is láttam, imádnivalóak a pingvinek, remélem hamarosan megkóstolhatom ::))

Sütő Mónika írta...

:-) ugye tündériek! Lehet keveset csináltam, talán még gyártok 1-2-t. Neked egyet elrejtek, biztos ami biztos:-)

Remélem, hogy mindenki eljön aki szeretett volna!
Jó lesz találkozni!:-)

ezisén írta...

Én is nagyon várom!! Gitta azt írta nagyon sokan leszünk, de sok jó ember, na meg ha nem férünk el átsétálunk szembe a Bazilika elé a térre, ott biztos elférünk.

Sütő Mónika írta...

:-)

ezisén írta...

Isteni volt a pingvin ::))))

Sütő Mónika írta...

Na igen azt nehéz lett volna elrontani, azért köszönöm:-D

Glória írta...

Szenzációs ez az ötlet! Köszi:)