2011. március 30., szerda

Kókuszos műzli gombóc

Műzliszeletet szerettem volna csinálni, de gondoltam, hogy gyorsabb és egyszerűbb módját választom és nem a megszokott téglalap alakban készítem, hanem fagyiskanállal gombócokat formázok. Szeretem ha van mindig valami édes aszalvány, amit magammal tudok vinni a táskámban, és ha az otthontól távol megéhezek, akkor sem kell boltba futkároznom vagy esetleg valami egészségtelen laktató dolgot bevállalnom...



Kókuszos műzli gombóc:

12 púpos evőkanál zabpehely
9 púpos evőkanál kókuszreszelék
fahéj kb 1 mokkáskanálnyi
1 evőkanál karobpor 
1 evőkanál kakaópor
6 evőkanál mazsola
csipet só

Turmixgépbe tesszük a mazsolát 2x annyi vízzel, hogy ellepje. Turmixoljuk. A többi hozzávalót egy edénybe pakoljuk, majd ráöntjük a mazsolás turmixot. Jól összekeverjük. Akkor jó ha a zabpehely jól összeáll, összeragad. Ha ez nem történik meg, nem elég nedves, kell még bele víz. A víztől a zab megpuhul és egybeáll. Ha már jó az állaga, fagyiskanállal szedünk a tésztából, kézzel kicsit belenyomjuk a kanálba, majd aszaló tálcájára adagoljuk. 4-5 óra szárítás után külseje finom ropogós, belseje, puha nedves. Ha 1 napig aszaljuk kopogósra szárad és akár hetekre is elrakható...


2 megjegyzés:

Nagy Szaffina írta...

Nekem is a kókuszos, karobos édességek a kedvenceim! ( És az a fehér tulipán! Nagyon jól mutat a kókuszdió mellett. Ez az egyik kedvenc virágom! Csak sárgában..)

Sütő Mónika írta...

Ez a kókuszos nekem nagyon bejött, finoman érződik a fahéj is, sajna már el is fogyott, érdemes dupla adagot csinálni...
Én is szeretem a tulipánt, de a hagyományos piros-sárgás helyett inkább ezeket a krémszínűeket. Ilyet is ültettem.