2011. március 8., kedd

Töltött padlizsán és töltött gomba/stuffed eggplant and stuffed mushrooms/

Töltött padlizsán és töltött gomba:

Töltelék: 
Fél padlizsán húsa, 2 kanál zabpehely, 4 kanál őrölt dió, 2 fokhagyma, 1 kápia paprika, só, vegeta, zöldségzöldje, 1 paradicsom, őrölt kömény, őrölt bors, 2 nagy fej gomba kockázva. Hozzávalókat aprítóban összekeverjük, ha nincs, akkor késsel apróra vágjuk és összekeverjük.

Padlizsánba és gombába töltöttem.  A padlizsánt és gombát is érdemes fűszerezni, megkenni fűszeres olajjal. A gomba töltelékébe kevés brokkolit is aprítottam és brokkolival díszítettem.

Aszalóba tettem és néhány órát aszaltam.

Brokkoli krémmel tálaltam.

Brokkoli krém:
Turmixoltam 1 cukkinit fokhagymával, sóval, citromlével és fehérborssal. Turmixoltam hozzá brokkolit, 3 kanál őrölt mandulát és 1 kanál útifűmag héjat. Habnyomóba töltöttem, majd a tányérra kis kupacokat nyomtam.

Az öntet, kesudió, fokhagyma, fehérbors, citromlé, 1 gomba turmixolva kis vízzel.

4 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Móni, szerintem Te már nyithatnál egy nyerséttermet!!
Ez is gyönyörű lett!!

Sütő Mónika írta...

Köszönöm!
Az elég nagy falat lenne...
Örülök, ha néhányan kedvet kapnak tőlem és kipróbálnak néhány nyers receptet, finomságot!

SzEra írta...

Igen egyetértek Erikával!! Megint gyönyörű amit alkottál.

Sütő Mónika írta...

Köszönöm! Mint mindenki én is szeretem a szépet a jót és törekszem megvalósítani! Puszi