A Füredi Adventi vásáron lesz nyers- élő édességes stand! Besegítek, így az én sütijeim is kóstolhatók lesznek. Holnapra ezeket a csokis- narancsos kosárkákat készítettem sok-sok szeretettel!
Csokis- narancsos kosárkák:
Kosár:
(16 sütihez volt elég)
Csokis- narancsos kosárkák:
Kosár:
(16 sütihez volt elég)
200
gramm mandula (lisztté őrölve)
200
gramm kókuszreszelék (lisztté őrölve)
3
evőkanál kókuszolaj
2
narancs leve
2
narancs reszelt héja
1
kiskanál fahéj
7
evőkanál kakaópor
csipet
só
kb.
300 gramm mazsola
késhegynyi
vanília
A
mandulát és a kókuszreszeléket a turmixgéppel lisztté őröltem.
Ezt a lisztet az s késes robotgépbe öntöttem. Hozzátettem a
többi száraz hozzávalót, a fahéjat, kakaóport, sót, vaníliát
és összekevertem. A mazsolát vízzel átmostam, 10-20 percig
beáztattam, majd lecsöpögtettem a vizet róla és turmixgépbe
tettem. Belereszeltem a narancs héját és beleszeltem a narancsot.
Hozzátettem még a kókuszolajat is és így pépesre turmixoltam.
Ezzel a mazsola péppel édesítettem a tésztát. A robotgépbe a
száraz hozzávalókhoz öntöttem a mazsolapépet és
összedolgoztam. Szépen összeáll az egész. Lehet kóstolgatni, ha
nem elég édes érdemes még édesíteni rajt, akár steviával
is...
A
kész tésztát szilikon formákba nyomkodtam, úgy hogy a tészta
beletétele után egy másik formát nyomtam a belsejébe, a lényeg,
hogy a belsejében nagy helyet képezzünk a krémnek. Formástól
hűtőbe tettem kicsit, hamar megkeményedik és így szépen kijön
a formából a tészta.
Csokis
-narancsos krém:
1
avokádó
4
evőkanál kókuszolaj
1
nagy banán
4
evőkanál kakaópor
késhegynyi
fahéj
csipet
só
csipet
vanília
kb.100
gramm mazsola
1
narancs
1
narancs reszelt héja
Minden
hozzávalót turmixgépbe tettem és krémesre dolgoztam. Ha nem elég
édes még tovább édesíthető...
A
krémet habnyomóba tettem, és kicsit pihentettem a hűtőben, hogy
kissé megkeményedjen. A kosárkákba nyomtam, majd díszítettem.
Díszítés:
alma, szilva, szőlő, gránátalma, menta, narancs.
Akár a kosárka aljába, a krém alá is lehet gyümölcsöt tenni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése