2015. március 12., csütörtök

Pizza /nyers/ raw pizza/

Boldogságos szép napot ! Kivel mi jó történt? Részt vettem a Nyers Kihíváson ami egy hónapig tartott, és lassan áprilisban indul a következő. Nagyon élveztem már a tudatot is, hogy energiáink összekapcsolódnak, összeadódnak, amíg mind egy cél fele tekintünk, a jólét, az egészség irányába. Egy hét léböjttel kezdtem, amikor csak frissen préselt italokat ittam. Sok zöldet préseltem. Furcsa, de nem voltam éhes! Számomra is meglepő volt, hogy nem korgott a gyomrom, és hogy milyen jól bírtam az egészet, bár belegondolva ami mennyiségű zöldet, meg gyümölcsöt kipréseltem, bőven hozzájutott a testem mindenhez, kihagyva a rostokat,és a gyomor terhelését. Ha az ember leveket iszik, mondhatni olyan hamar felszívódnak, mint az alkohol. Mindenkinek csak ajánlani tudom, kitisztul az elme, a test, és még kívül is látszik. A test elengedi a zsírokat, már nem kell, hogy beburkolja a mérgeket- savakat, így a makacsul ragaszkodó zsírpárnáktól is meg lehet szabadulni! :) Én is fogytam, és az arcbőröm is sokat tisztult, szépült. Böjt után folytattam a finom élő ételekkel. Ezt a pizzát is elkészítettem. Csináltam már korábban is nyers pizzát, de akkor olajos magos alappal, most búzából készítettem. Olyan akár az igazi ősi kenyér, csíráztatott gabona, megtörve és napon aszalva = élő kenyér. Persze én aszalóban szárítottam ki. Finom ropogós lett...

Élő pizza:

Tészta:
1 csésze búza csíráztatva
néhány karika zellerszár vagy csipet só
víz

 A búzacsírát 1 éjszakát áztattam, 1 napot csírázott, már látszottak a kis csírái, így már ehető, puha, finom, és nagyon egészséges. Ezeket a csírákat turmixoltam kevés szárzellerrel, ha szükséges kicsi vizet lehet hozzá önteni, akkor jobban viszi a gép. Aszaló tapadásmentes lapjára kentem kör alakban és megaszaltam. 



Paradicsomos krém:
 2 aszalt paradicsom



1 paradicsom
fél kápia paprika
oregánó vagy bazsalikom
csipet só
csepp stevia
1 karika fokhagyma

Turmixoljuk, felkenjük a megaszalt pizzára. Ha nagyon leves útifű maghéjjal lehet süríteni, vagy kis szűrőben lecsepegtetni.

Gombát tettem rá, ez szárított erdei gomba amit beáztattam sós, olajos vízbe. Lehet csiperke is, picit bepácolva finomabb. Spenót levelek, cukkini, aszalt hagyma aszalt paradicsom  és sajt került még rá.

Sajt:

1/3 csésze kesudió (beáztatva)
citromlé
késhegynyi szárított fokhagymapor
csipet só
inaktív sörélesztőpehely a sajtos ízért


Ezeket turmixoljuk , ha kell lehet kicsi vízzel hígítani. Ami marad, jó salátánkra öntetnek :)


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon felkeltette az érdeklődésemet a pizzád. Az egészséges táplálkozás híve vagyok, és próbálok e szerint is élni. Otthon az egész család egészségmániás. Hétvégén ki is fogjuk próbálni az általad leírt receptet. Hétvégén láttam egy videót, amin egy biogazda elgondolkodtató véleményét osztotta meg. Szeretettel adom közre Nektek: https://www.youtube.com/watch?v=1JJfKk70z_E

Melinda

vegalife.blog.hu írta...

Mivel helyettesitheto a csiraztatott buza? Lehet-e zabpehellyel valahogyan hasonlot? Koszonom!