2011. június 25., szombat

Rebarbarás-fahéjas Napkeksz

Ezeket a finomságokat készítettem, hogy útközben Spanyolország felé lehessen mit rágcsálni. Nem is vittem mást ezeken kívül csak egy almát és koktél paradicsomokat és persze sok-sok vizet. Már Spanyolból írok kissé fáradtan, mert ma értünk ki. Busszal jöttünk, éjszaka a buszon...szeretnék majd néhány számomra kedves helyet nektek is megmutatni:-) holnap irány Barcelona! Imádom, megunhatatlan!

Rebarbarás- fahéjas Napkeksz:
sárga lenmag
cukkini
rebarbara
fahéj
mazsola
agávé szirup

Fele-fele arányban pakoltam a turmixgépbe kockázott rebarbarát és hámozott cukkinit. Kevés agávé sziruppal és sok fahéjjal turmixoltam. Kiöntöttem egy tálba mazsolát és sárga lenmagot kevertem hozzá. Aszaló tapadásmentes lapjára kentem és fél nap aszalás után ollóval felvágtam, ha tovább várunk töredezik. Kb.1 napot aszaltam, finom ropogós lett és kellemesen érezni ahogy a rebarbara íze keveredik a fahéjjal és az édes mazsolával.3 megjegyzés:

Norka írta...

Csodás a blogod!

SzEra írta...

Adtam valamit, ha itthon leszel kukkants be ::))

Sütő Mónika írta...

Köszönöm Norka, bár a szépsége nem az én érdemem, kedves sógorom alakítgatja az arculatot:-)Nagyon hálás vagyok érte! Én nem vagyok az a számítógépes zseni....