2011. szeptember 20., kedd

Aszalt paradicsom olívaolajban

Végre ismét használhattam az aszalómat, mivel a kertben hatalmas adag paradicsom termett. Megmostam és felszeleteltem , illetve, nem teljesen egyedül, hiszen még a férjem is kedvet kapott és szeletelte a szép, kövér paradicsomokat. A szeleteket tálcára tettük, majd az aszalóba pakoltuk. Hihetetlen, ha elveszti nedvességtartalmát, hogyan össze tud menni... így aztán nem is lett olyan sok, csak ez a két befőttes üveg aszalt paradicsom, amit aztán felöntöttem olívaolajjal. Gyönyörű a színe és az íze...:-)
Igazán hasznos lesz télire.

Szeletelés során maradt a vágódeszkán paradicsom mag, így ezeket összegyűjtöttem, tiszta vízzel leöblítettem egy szűrőben, majd a napon megszárítottam, így jövőre lesz mit elültetni.

A már kiszárított paradicsomot simán, szárazon is el lehet tenni üvegbe zárva, csak akkor használat előtt érdemes beáztatni, hogy megpuhuljon.

3 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Mi is ketten a férjemmel készítettük elő az aszaláshoz a paradicsomokat,valóban nagyon kevés lett a végén, pedig 20 kg-nyi volt eredetileg, de a mai lasagne-ba is ezt tettem, lehet hogy még aszalok egy adagot....

Sütő Mónika írta...

Még én is szeretnék aszalni, mert ebből nálam rengeteg fogy, szinte mindenbe teszek ami sós:-) Napfény íze...

Norka írta...

Épp tegnap raktunk el ilyet mi is:)