2011. november 17., csütörtök

Dezodort készítettem:)

Dezodort készítettem :) 

Nekem fontos, hogy  mit viszek be a szervezetembe, és most nem csak az ételekre, italokra gondolok, hanem egyéb kozmetikumokra, amiket az ember napi szinten használ, hisz ezek is felszívódnak bőrünkön keresztül, így aztán nem árt ha vásárlás előtt megnézzük összetevőit....

Elegem lett a keresgélésből és abból, hogy a legdrágább dezodorok között sem találtam olyat, melynek hatásával és összetételével elégedett lettem volna, így aztán belevágtam a készítésébe. Igazán izgalmas és hamar kiderül az eredmény. Már teszteltem is a kész termékem és bevált. 45 percet futottam, aztán még jó egy órát edzettem. Megizzadtam, de edzés után is csak a kellemes levendula illatot lehetett érezni!:) Szóval jól sikerült! Arra érdemes figyelni, hogy melegben a kókusz olaj megolvad, így ilyenkor praktikus a deót hűtőben tárolni.

Levendulás dezodor:

3 evőkanál kukorica keményítő
3 evőkanál szódabikarbóna
3 evőkanál kókusz olaj
2 evőkanál kakaó vaj
10 csepp  teafa olaj
10 csepp levendula olaj
Az elkészítése  nagyon egyszerű, a porokat összekeverjük, és hozzá adjuk a forró víz felett vagy radiátoron megolvasztott olajokat, kakaó vajat, majd az illóolajat is beleöntjük. Érdemes kiürült stiftes üvegbe tölteni majd a hűtőbe tenni, ott hamar megszilárdul és már használható is.

2 megjegyzés:

Judit írta...

Szia! Ezt a keresőt ismered?
http://antalvali.com/hatoanyagkereso
Szuperül lehet elemezni vele a kozmetikumokat! Én már több, mint egy éve nem kentem magamra mérgezőt (ez nem azt jeleni, hogy olyat veszek, amire "natúr" vagy "bio" van írva, mert ez sem garancia, sőt, az ára sem...)
És jól elvagyok, rengeteget spóroltam! Van 1-2 dolog, amiből drága a jó (pl. fogkrém), de annyi mindent elhagy az ember, hogy a végér spórol is :-)
Nézd meg, ha még nem ismered, szeretni fogod :-)

Sütő Mónika írta...

Szia! Köszönöm, igen ismerem, igaz eddig nem sokat nézegettem, majd talán mostantól, mert szeretnék, krémeket, szappant meg sampont is készíteni. Ma vettem lúgot, már alig várom, hogy kísérletezhessek szappanokkal:) Ilyen házi kencéket szeretnék ajándékozni az ünnepekre...