2011. december 10., szombat

Mandulatej kakaó

Mézeskalács készítésekor, rengeteg finom mandulatejem keletkezett. Biztos vannak akik tanácstalanul állnak a tejjel szemben, és nem igazán tudják mihez is kezdhetnének vele. Lehet turmixolni belőle isteni gyümölcsös italt, esetleg gyümölcslevest. Édesítésként mehet bele datolya vagy méz. Simán banánnal és fahéjjal is isteni. Kiváló reggelit csinálhatunk belőle, ha zabpelyhet, vagy chiamagot áztatunk bele, persze mehet akár vegyesen is és megszórhatjuk fahéjjal, csurgathatunk rá mézet, vághatunk hozzá aszalt vagy friss gyümölcsöt. Én kakaót csináltam, ami hidegen is hmmm kiváló, de akár meg is langyosíthatjuk kicsit. 

Kakaó:

mandulatej
kakaópor
méz vagy datolya
csipet fahéj
(ha extra krémesre szeretnénk kevés avokádót is tehetünk bele)

Hozzávalókat krémesre turmixoljuk és már fogyasztható is. Tetejére kesutejszínt öntöttem. Kesudió beáztatva, turmixolva kevés vízzel és mézzel, esetleg vaníliával.


Nincsenek megjegyzések: