2012. április 2., hétfő

Ananászos csokitorta


Kedvenceim azok a nyers torták amelyek sok-sok gyümölccsel készülnek, így ellensúlyozzák a magos alap töménységét. Az ananász, csokival szerintem igazán jó páros, és az ananász már magában is olyan ízletes , édes, zamatos, hogy egyéb ízesítőt nem igényel. Igazán finom lett...

Ananászos csokitorta

Alap:
100 gramm kesudió 
100 gramm mandula
15- 20 db datolya
50 gramm kókuszreszelék
50 gramm zabpehely
kiskanál fahéj
reszelt citromhéj ( 2 citromé)
ha nem elég édes, méz


Hozzávalókat konyhai robotgépben eldolgozzuk,megkóstoljuk, ha nem elég édes mehet hozzá méz, majd kicsi csatos tortaformába nyomkodjuk. 

Ananászos réteg:

1 ananász
3 evőkanál útifűmaghéj

1 ananász felkockázva, konyhai robotgépben kicsit aprítva. hozzákeverjük az útifűmaghéjat és mehet az alapra.

Csokikrém:

2 avokádó
1 banán
5 evőkanál kókusztej ( elhagyható)
2 evőkanál kókuszolaj
4 evőkanál kakaópor
6 evőkanál méz
késhegynyi fahéj
késhegynyi vanília

A hozzávalókat konyhai robotgépben krémesre keverjük, majd a tortára kenjük. A tortát kókusz chipssel díszítjük. A tányér aljára kókusztejet is tehetünk.

Nincsenek megjegyzések: