Íme a ma esti desszert. Sikeres kis tojásokat készítettem, azt hiszem főleg a gyerekeknek jött be, imádták a fanyar málna ízét a kellemesen édes kesukrémmel és csokoládéval...
Töltött csokitojás:
Csoki:
kakaópor, kakaóvaj vagy kókuszolaj, méz vagy egyéb édesítő
Töltelék:
málna
aszalt sárgabarack
Kesukrém:
100 gramm kesudió beáztatva
méz
víz
fél citrom leve
késhegynyi vanília
Mindent turmixolunk, amíg krémes állagot kapunk.
A csokit összeolvasztjuk , elkeverjük. Lufikat fújunk fel csak picire, és ezeket belemártjuk a csokiba, majd tálcára tesszük. Érdemes többször is belemártani, így vastagabb lesz a csokiréteg a lufin. Hagyjuk megdermedni, esetleg hűtőbe is tehetjük. A lufikat kiszúrjuk és kiemeljük a csokiból. A csokiformák aljába 2-3 szem málnát teszünk, ráöntjük a kesukrémet és ráhelyezünk egy aszalt sárgabarackot. Kész a csoda tojás. Hűtőben pár napig eláll...
4 megjegyzés:
Gratulálok ! Nagyon jó az ötlet !
Szépek lettek a húsvéti tojások!
Köszönöm:) régóta szerettem volna ilyen lufikosarat csinálni, annyira guszták, szívesen megtölteném gombócos fagyival is.... :) Ma kicsit tevékenykedtem a konyhában, készült még torta és igazi csokitojás is....érkeznek..
Kedves Móni, meg tudnád írni a csokikrémben az összetevők arányát? Köszi
Alaprecept:
1/2 csésze kakaóvaj (egy részét lehet helyettesíteni kókuszzsírral, krémesebb és olcsóbb lesz)
1/4 csésze kakaópor
méz vagy xilit ízlés szerint (kb 1 evőkanál)
Megjegyzés küldése