2011. augusztus 14., vasárnap

Nyers taco / raw taco

Nyers tacot készítettem, elég laktatóra sikerült és persze finomra is! A recept egyszerű, úgy készült, mint a tortilla chips.

Taco:

4 kukorica

2 fokhagyma

200 gramm tök ( cukkini hámozva)

1- 2 evőkanál olívaolaj

A csövekről késsel levágtam a szemeket, a többi hozzávalóval turmixoltam, majd aszaló tapadásmentes lapjára öntöttem és kentem kb 3 mm vastagon, kerek palacsintákat formázva, egy napig aszaltam, amikor egyik fele megkeményedett levettem a lapról és megfordítottam, sodrófára kötöttem és ropogósra aszaltam.

Tölteléknek tettem bele és mellé guacamolet, hamis darált húst, kukoricát, paradicsomot, kápiapaprikát, mángoldot és majonézt.

Guacamole:
1 érett avokádó
1/4 lila hagyma apróra vágva,
1 paradicsom (apróra vágva, kimagozva),
1/2 chilipaprika (kimagozva és az is eret kivágva),
1 evőkanál friss lime- vagy citromlé,
1 evőkanál koriander (apróra vágva),
1 fokhagyma (apróra vágva), 
só, 
frissen őrölt bors

Elkészítés: avokádót villával pürésítjük, majd a többi hozzávalót belekeverjük.
Hamis darált hús:

80 gramm dió
80 gramm répa
80 gramm alma
1 gerezd fokhagyma
2 kiskanál pirospaprika
kömény

bio vegeta
bors
1 aszalt paradicsom olajban eltéve
Minden hozzávalót aprítógépbe tettem és pépesre dolgoztattam. Édeskés az íze, kevesebb almával is érdemes kipróbálni akkor nem lesz annyira édes.

Majonéz:
Beáztatott kesudió turmixolva citromlével vízzel, sóval fehér borssal, mustármagporral, agávésziruppal.