Eljött az ideje, hogy készítsek valamit kukoricából is. Mexikói finomságot, tortilla chipset aszaltam, és guacamolet mártogattam vele.
Tortilla chips:
4 kukorica
2 fokhagyma
200 gramm tök ( cukkini hámozva)
só
1- 2 evőkanál olívaolaj
A csövekről késsel levágtam a szemeket, a többi hozzávalóval turmixoltam, majd aszaló tapadásmentes lapjára kentem kb 3 mm vastagon, és egy napig aszaltam, amikor egyik fele megkeményedett levettem a lapról és megfordítottam, ollóval kis négyzetekre vágtam és ropogósra aszaltam.
Guacamole:
1 érett avokádó
1/4 lila hagyma apróra vágva,
1 paradicsom (apróra vágva, kimagozva),
1/2 chilipaprika (kimagozva és az is eret kivágva),
1 evőkanál friss lime- vagy citromlé,
1 evőkanál koriander (apróra vágva),
1 fokhagyma (apróra vágva),
só,
frissen őrölt bors
Elkészítés: avokádót villával pürésítjük, majd a többi hozzávalót belekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése