2011. augusztus 6., szombat

Töltött tökvirág céklasalátával:

Egy újabb csodás étel, mely a természet ajándéka. Anyánál jártam a kertben és onnan hoztam a hozzávalókat. Lehet, hogy nem fog örülni, ha meglátja, hogy leszedegettem a tökvirágokat....:-)
, de azt kell mondjam megérte. A férjem amikor meglátta ezt a tányér nyers ételt 2 kézzel kapott utána és rövid időn belül el is tüntette. Na megint hízott a májam:-D


Töltött tökvirág céklasalátával:

Tökvirágot megmostam.
Töltelék:
80 gramm dió
80 gramm répa
80 gramm alma
1 gerezd fokhagyma
2 kiskanál pirospaprika
kömény
bio vegera
bors
1 aszalt paradicsom olajban eltéve

Minden hozzávalót aprítógépbe tettem és pépesre dolgoztattam. Édeskés az íze, kevesebb almával is érdemes kipróbálni akkor nem lesz annyira édes. 

Kiskanállal a tölteléket a virágokba töltöttem.

 Céklasaláta:

friss zsenge céklaleveleket összevágtam.

Öntet:
turmixgépbe öntöttem egy kis olajat az aszalt paradicsom alól, tettem hozzá jó sok aprított zöldségzöldjét, kicsi sót és almaecetet, ecet helyett citrom levét ajánlanám inkább, ha van kéznél.

2 megjegyzés:

SzEra írta...

Te még kaptál tökvirágot? vagy saját? Nagyon szépen tálaltál mint mindíg ::))

Sütő Mónika írta...

Saját:-) ezt csak szépen lehet, annyira csodás! Köszi!