2011. december 3., szombat

Szappan muffin vagy muffin szappan ?

Ismét szappan. Belelkesedve előző sikeremen, elkezdtem keresgetni a hálón, hogy mit lehetne még kihozni ebből a szappan dologból, és mit láttam, szappan tortákat, muffinokat, mindenféle csodákat. Azt gondoltam, ha ők tudták, talán nekem is sikerül, és kísérletezésbe kezdtem. A jól bevált recepten nem változtattam, csak az illaton és a színezéken. Vannak szilikon muffin formáim azokba öntöttem a szappant. A szappan egy részét félretettem habnak, így habnyomóba töltöttem. A maradékot ketté szedtem és felét fahéjjal, szegfűszeggel színeztem és fahéj olajat csepegtettem bele, a másik felébe narancs olajat és őrölt piros paprikát tettem. Elég szép színe lett, és igazi télies karácsonyi illata. Formába töltöttem, majd a tetejét  habbal díszítettem. Egy nap után kivettem a formából. Ma ünnepeltük apukám névnapját, Miklósnak hívják, vittem is neki egyet ajándékba, na meg a fincsi nyers süti se maradhatott ki, de ezt egy következő bejegyzésre tartogatom.... :o)



Téli muffin szappan:

desztillált víz: 125, 4 gr
lúg (NaOH): 47,795 gr
kókusz olaj: 140 gr
extra szűz olíva olaj: 170 gr
avokádó olaj: 10 gr
mandula olaj: 10 gr
fahéj illóolaj: 25 csepp 
narancs illóolaj: 50 csepp 
színezék őrölt fahéj, szegfűszeg és piros paprika

5 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Ennivalóóóó!!!XDDD:)))Gratula!!!!

Sütő Mónika írta...

:) néha én is megenném XD Köszönöm!

koalapuding írta...

Szija én azt szeretném kérdezni, ezt a muffinos szappant most szeretném kipróbálni, hogy ha nyomózsákba töltöm a szappan ugyanúgy lehet vele dolgozni mint ha hab lenne benne vagy nehezebb?? nagyon kis cukik amúgy:))

Sütő Mónika írta...

Szia! Cseppet nehezebb. Olyan habnyomót ajánlok hozzá, ami műanyagból van, kicsit olyan , mint a hurkatöltő, mert én sima nejlonzacsissal csináltam és az szétszakadt, na meg nem tudtam vele szépen dolgozni. Fontos, hogy jó pudingos, sűrű legyen a szappan állaga. Remélem sikerül!:)

Névtelen írta...

Ez a tìpusù szappan hideg eljàràssal is elkèszìthető?