2011. június 5., vasárnap

Gyümölcsös zabkása krémtúróval

Ha már unod a turmixot!:) Íme egy fincsi, laktató reggeli amit rágni is kell!

Gyümölcsös zabkása krémtúróval:
Krémtúró: szezámmagból csináltam, de lehet kesudióból vagy mandulából is. A szezámmagot kevés vízzel és agávé sziruppal turmixoltam, majd egy részét pohárba öntöttem, amennyire a díszítéshez szükségem volt. Ami a turmixban maradt abból szezám tejet készítettem. Tettem még hozzá vizet és krémesre turmixoltam. Édesítettem, fahéjjal, vaníliával és reszelt citromhéjjal ízesítettem. A szezám tejet a zabpehelyre öntöttem és hagytam, hogy megpuhuljon, beszívja a tejet. Tálkába mertem, eperrel, ribizlivel, áfonyával, cseresznyével és mini mandarinnal tálaltam, krémtúróval díszítettem és a végén fahéjjal megszórtam.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

kedves monika hollandiabol nezem az oldalat es nagyon erdekel hogy kezdodott a dieta. sajnos nem talalom az elso oldalt. a receptekben levo bogre hany gr?itt grammok vannak. es koszonom a szep kepeket igen izleses.varom valaszat judit

Névtelen írta...

A diétához kapcsolódó bejegyzések itt érhetők el:

http://nyerskonyha.blogspot.com/search/label/di%C3%A9ta

Névtelen írta...

koszonom megtalaltam es a favoritra tettem, judit csak a grammok meg nehezek meg az hogy kavedaralonyi??ez mennyi? nekem nincs. judit

Sütő Mónika írta...

Szia Judit!

Íme a diéta első napja:
http://nyerskonyha.blogspot.com/2011/01/dieta-1-nap.html

2 decis mérőt használok, lehet venni mérőpoharat, vagy fogsz egy sima csészét ami akkora, csak beleborítod a hozzávalókat, nem kell mérlegelni, így gyorsabb. Grammra nem tudom megmondani, hogy mennyi lehet...?!

Örülök, hogy tetszik a blogom:-)
Jó " főzőcskézést"!
Szeretettel: Mónika

Sütő Mónika írta...

Szia, most olvastam a többit. Kávédarálót praktikus venni, mert nem egy nagy összeg, és nagyon jól ki lehet használni a nyers konyhában. Csodás homogén sütemény tésztát lehet vele csinálni, meg lenmagot, szezámmagot őrölni is jó és még sorolhatnám. Én nagyon imádom, és könnyű használni, gyors...1 kávédarálónyi kb fél decinek felel meg. Remélem összejön!:-)