A tésztája olyan, mint a mézeskalácsé, csak felturbóztam magokkal és aszalt gyümölcsökkel. Működik! :)
Muffin gyümölcskenyér kesuhabbal:
400 gramm mandula
100 gramm kókuszdara
10 evőkanál kókuszolaj
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
2 késhegynyi vanília
5 késhegynyi fahéj
2 késhegynyi szegfűszeg
1 darabka gyömbér ( ez elhagyható annak aki nem szereti)
Plusz mehet bele: dió, kesudió, aszaltmeggy, aszaltszilva, aszalt sárgabarack, mazsola, 1 friss alma. Minden összevágva, a végén mehet a kész tésztába.
kb. 9 evőkanál méz (tanácsos a végén beletenni, és ha nem elég édes még mehet hozzá méz vagy egyéb édesítő)
A beáztatott mandulát kétszeres mennyiségű vízben turmixoljuk, majd egy szűrőzsákba öntjük. Kinyomkodjuk a levét így lesz jó sok finom mandulatejünk. Ha nincs szűrőzsák, jó egy nejlonharisnya is, én mosózsákot szoktam erre alkalmazni. A kókuszdarát kávédarálóban, vagy turmixgépben, megőröljük. A jól kinyomkodott mandula pépet tálba öntjük és mehet hozzá a többi hozzávaló. A fűszereket folyamatosan adagoljuk, hogy saját ízvilágunknak megfeleljen, érdemes kóstolgatni a tésztát. Ha a tészta kész mehet hozzá az extra mag és aszalt gyümölcs. A kész masszát szilikon muffin formába nyomkodjuk, majd a formából kivéve betesszük az aszalóba. A külsejét ropogósra aszaljuk, a belseje még puha.
Csokit csurgattam rá. Kakaópor, kókuszolaj, méz, fahéj.
Kesuhab: Beáztatott kesudió turmixolva, mézzel , citromlével, 1 evőkanál kókuszolajjal a sűrű krémet hűtőben pihentetjük, aztán 2 evőkanállal már lehet ilyen formát csinálni belőle a muffinok tetejére.
2 megjegyzés:
szia, mennyi ideig aszaltad a muffint? köszi!
Szia! Elég néhány órát aszalni, én 5 órát is aszaltam. Persze ez a süti is olyan, hogy aszalás nélkül is finom és fogyasztható, de úgy még izgalmasabb, illetve mondhatni sütött hatása van, ha megaszaljuk és kívül már ropogós, de a belseje még puha.
Megjegyzés küldése