2012. március 10., szombat

Egzotikus gyümölcsgolyók


Napokban készítettem ezt az édességet. Elég sokféle magot használtam, természetesen 1-2 félével is elkészíthető és helyettesíthető a többi. Ha marad tésztánk akár meg is aszalhatjuk.


Egzotikus gyümölcsgolyók:


50 gramm zabpehely ( elhagyható )
50 gramm napraforgó ( áztatva minimum 1 éjszakát)
50 gramm mandula ( áztatva minimum 1 éjszakát)
50 gramm mazsola ( áztatva 1 éjszakát)
50 gramm sárgabarack ( áztatva 1 éjszakát)
25 gramm szezámmag
1 banán
1 alma
2 szelet ananász
1 kiskanál fahéj
csipet só

A beáztatott magokat lecsepegtetjük, aprítógépben daraboljuk. Kiöntjük egy tálba. Az aprítógépbe beleöntjük a lecsepegtetett mazsolát, barackot, banánt, összevágott almát és az ananászt felkockázva. Jól eldolgozzuk, úgy hogy pépes állagot kapjunk. Hozzákeverjük a sót és a fahéjat. Ha ez kész ráöntjük az aprított magokra. Hozzákeverjük az egész masszához, majd a végén a zabpelyhet és a szezámmagot is beledolgozzuk. Ilyenkor meg lehet kóstolni, mennyire édes. Ha kívánatos lehet édesíteni mézzel, bár én nem szoktam. Ha száraz mehet még hozzá kicsi víz, ha nedves akkor egy kis zabpehely vagy útifűmaghéj. Kézzel golyókat formázunk belőle és kakaóporba vagy kókuszreszelékbe hempergetjük.


Nincsenek megjegyzések: