Barackhab süti:
Az alap tészta:
50 gramm mandula
1 kiskanál kókusz olaj
fahéj
narancs reszelt héja
vanília
fél kávédarálónyi kókuszreszelék
édesíteni, méz vagy agavé szirup
víz
A mandulát kávédarálóban megdaráltam, hozzá daráltam a fél darálónyi kókuszreszeléket, belekevertem a vaníliát, 1 kiskanál kókusz olajat, édesítőt, fahéjat és a narancs héját. Ha kell lehet hozzá vizet is adni, lényeg, hogy egy olyan tésztát kapjunk ami összeáll. Ezt pohár aljába nyomkodjuk, tetejét kanállal elsimítjuk.
Erre jön a hab.
Barackhab:
Az alap tészta:
50 gramm mandula
1 kiskanál kókusz olaj
fahéj
narancs reszelt héja
vanília
fél kávédarálónyi kókuszreszelék
édesíteni, méz vagy agavé szirup
víz
A mandulát kávédarálóban megdaráltam, hozzá daráltam a fél darálónyi kókuszreszeléket, belekevertem a vaníliát, 1 kiskanál kókusz olajat, édesítőt, fahéjat és a narancs héját. Ha kell lehet hozzá vizet is adni, lényeg, hogy egy olyan tésztát kapjunk ami összeáll. Ezt pohár aljába nyomkodjuk, tetejét kanállal elsimítjuk.
Erre jön a hab.
Barackhab:
Kesudiót turmixoltam kevés vízzel. Aszalt sárgabarackot néhány órára vízbe áztattam, majd a kesukrémhez tettem. Ezt krémesre dolgozzuk mézzel vagy egyéb édesítővel. A végén kókusz olajjal sűrítjük.
A krémet a pohárba kanalaztam.
Tetejét málnával és menta levéllel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése