2011. április 19., kedd

Húsvéti muffin nyuszi

Húsvétra készülődök, már a kertet kidíszítettem, most azon gondolkodom, mi finomat és gusztusosat lehetne készíteni!?
Hasonló muffin nyuszikat láttam egy külföldi oldalon , kicsit átalakítottam őket és ez lett a végeredmény. Az íze isteni, én ettem a fehéret, férjem a barna nyuszit, Emma nem látta, mert neki meglepetés lesz az ünnepekre!

Húsvéti muffin nyuszi:

Tészta:
1 csésze mandula
1 csésze kókuszreszelék kávédarálóban darálva
vanília
csipet só
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál lenmag kávédarálóban őrölve
víz
juharsziruppal édesítettem

Töltelék:
alma 
1 evőkanál útifűmaghéj
méz
fahéj
citromlé

Elkészítés:
A tésztához valókat összekevertem annyi vízzel, hogy ne legyen ragacsos, de jól összeálljon és gyúrható legyen. A tésztát muffin formába nyomkodtam, úgy hogy középen üreget hagytam. Ebbe jött az almás töltelék amit aprítógépben kevertem össze. A muffin tetejére tésztából kerek kicsit púpos kalapot tettem amit a széleken az alsó tésztához nyomkodtam.

Díszíteni:
kesutejszín (kesudió áztatva, turmixolva vízzel, vaníliával, mézzel és kókuszolajjal) Ezt nyomtam habnyomóból hajnak ill szemnek, majd áfonyát tettem belel. A barna szem krémjébe kakaóport is kevertem. A bajsza citromhéjból készült nózija eper, füle és foga alma. A fehér nyuszi arcát lekentem kesutejszínnel megszórtam kókuszreszelékkel, majd rátettem a többi kiegészítőt.


3 megjegyzés:

Makrobio írta...

Azta!!!!
Már vittem is, én is megcsinálom az már szent!!!
Már agyon dicsértelek, remélem nem unod még. Nagyon-nagyon ügyes vagy !!!

SzEra írta...

SzEra voltam ::)) Csak rosszul jelentkeztem be.

Sütő Mónika írta...

Szia Szera!
Hirtelen nem esett le ki is az a Makrobiotika:-)
Köszönöm, a dicséret mindig jólesik!
Biztos a Te Emmácskád is imádná, legalább annyira, mint ahogy a kisfiú odavolt a pingvinekért Gittánál...

Pusza:-))