Anyunál hatalmas rebarbarák díszítik a kertet. Szedtem néhány vastag szárat ebből készült a töltelék. A levele mérgező, az mehet a komposztra... a torta alja most ropogós, darabos lett, nem volt kedvem mindent külön- külön bepakolni a kávédarálóba, így maradt az aprítógép ami hamar elkészítette a tésztáját. Persze egy homogénebb tészta gusztusosabb lenne.
Húsvéti rebarbara torta:
Napraforgó (mandula, dió is jó, akár vegyesen is mehet bele), vanília, fahéj, datolya, ha nem elég édes még méz, kókuszreszelék megőrölve (1 kávédarálónyi 200 gramm napraforgóhoz).
Mindent aprítóba teszünk és kevés vízzel összedolgozzuk. Formába nyomkodjuk, majd a formából kiborítjuk. Lehet aszalni is én most frissen fogyasztottam.
Mindent aprítóba teszünk és kevés vízzel összedolgozzuk. Formába nyomkodjuk, majd a formából kiborítjuk. Lehet aszalni is én most frissen fogyasztottam.
Rebarbara töltelék:
Rebarbarát, mézet kevés fahéjat és 1 kanál útifűmaghéjat aprítógépbe teszünk, majd a pépet tortába töltjük.
Répa:
Megpucolt mandulát kávédarálóban megőröljük, őrölünk hozzá sárgarépát és kevés narancshéjat. Mézzel összekeverjük, ha kell kicsi vizet is lehet bele tenni, hogy összeálljon. Répákat formázunk, a végébe apró menta leveleket vagy citromfüvet tűzünk.
Közepét orgonával díszíthetjük. Ehető virág.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése