Padlizsános kosár:
Alap:
1 kávédarálónyi mandula
1 kávédarálónyi napraforgó
fél kávédarálónyi sárga lenmag
só
1 gerezd fokhagyma
0,5 evőkanál kókuszolaj
kevés víz
A kávédarálóban őrölt hozzávalókat összekeverjük egy tálban, hozzáöntjük a többi alkotóelemet és a pépesített fokhagymát. Kevés vizet adva hozzá gyúrható állagot kell kapjunk. A tésztát formákba tesszük, ha akarjuk 1 éjszakát aszalhatjuk, de anélkül is jó.
1 kávédarálónyi mandula
1 kávédarálónyi napraforgó
fél kávédarálónyi sárga lenmag
só
1 gerezd fokhagyma
0,5 evőkanál kókuszolaj
kevés víz
A kávédarálóban őrölt hozzávalókat összekeverjük egy tálban, hozzáöntjük a többi alkotóelemet és a pépesített fokhagymát. Kevés vizet adva hozzá gyúrható állagot kell kapjunk. A tésztát formákba tesszük, ha akarjuk 1 éjszakát aszalhatjuk, de anélkül is jó.
Majonézes padlizsánkrém:
Majonéz: 2 evőkanál áztatott kesudió turmixolva citromlével, olíva olajjal, mézzel, őrölt mustármaggal, mézzel, őrölt fehérborssal, kevés vízzel.
Padlizsánt meghámozzuk aprítógépbe daraboljuk, majd összekeverjük 1, 5 paradicsommal, 1 fokhagymával (pépesítve) 0,5 evőkanál olíva olajjal, snidlinggel. A masszához hozzáöntünk a majonézből, ki-ki kedve szerint, akár az összes is belemehet, és összekeverjük 0,5 evőkanál útifű maghéjjal.
Ezt a kosarakba töltjük szelünk rá paradicsomot, megszórhatjuk snidlinggel és kakukkfűvel. Akár inaktív élesztőpehely is mehet rá sajt helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése