Végre van friss spárga, így ezt is megkóstolhattam nyersen. Szerintem már magában is finom, kellemes ropogós rágcsálni való lehet egy finom mártogatós szósszal...
Íme első spárgás receptem.
Spárgakrémleves:
fél csomag zöld spárga
1 fokhagyma
1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely ( elhagyható)
2 evőkanál snidling
fél citrom leve
víz
só
bors
kakukkfű
1 evőkanál kesudió
paradicsom
Elkészítés:
Ha a spárga szára kicsit fás akkor krumplihámozóval érdemes meghámozni. Díszítésnek és levesbetétnek félretettem néhány spárga fejet. A paradicsom is díszítéshez kell. Turmixgépbe tettem a hozzávalókat. Krémleves állagúra turmixoltam, érdemes megkóstolni ilyenkor még mehet bele citromlé, vagy só és fűszer ha úgy kívánjuk. Tányérokba mertem, megszórtam snidlinggel, kockázott paradicsommal és néhány spárga fejjel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése