Csodás illatok a levegőben, virágzik a bodza és az akác. Mindegyikből lehet szörpöt készíteni, de én most a bodzával próbálkoztam. Rendkívül egyszerű a dolog, még mérni se kell, a legjobb ha saját ízlésünkre hagyatkozunk. Hétvégén kislányommal szedtük a bodzát, nagyon élvezte a kirándulást. Természetesen védett helyről, távol az autós forgalomtól voltak a bokrok. Vasárnap készült a szörp és még mindig tart és finom, így hőkezelés és tartósítószer nélkül is.
Nyers bodzaszörp:
kinyílt bodzavirág ( minél több annál jobb)
friss citrom leve
méz vagy egyéb édesítő ( stevia, agavé szirup, xilit)
A mosatlan virágokat üvegedénybe, vagy befőttesüvegbe tegyük és öntsünk rá annyi tiszta vizet, hogy elfedje. Tegyük bele a citrom facsart levét, és mézet. Keverjük kicsit össze, vagy rázzuk meg, ekkor megkóstolva érezni lehet, hogy kell e még méz vagy citrom. 1 éjszakát így pihentetjük majd a virágokat kiemelve a szörpöt hűtőbe tesszük.
Vízzel hígítva isteni hűsítő frissítő!
Néhány apró virág úszkál a szörpben, persze le is lehet szűrni, de nekem így tetszik:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése