2011. május 25., szerda

Nyers bodzaszörp

Csodás illatok a levegőben, virágzik a bodza és az akác. Mindegyikből lehet szörpöt készíteni, de én most a bodzával próbálkoztam. Rendkívül egyszerű a dolog, még mérni se kell, a legjobb ha saját ízlésünkre hagyatkozunk. Hétvégén kislányommal szedtük a bodzát, nagyon élvezte a kirándulást. Természetesen védett helyről, távol az autós forgalomtól voltak a bokrok. Vasárnap készült a szörp és még mindig tart és finom, így hőkezelés és tartósítószer nélkül is.



Nyers bodzaszörp:

kinyílt bodzavirág ( minél több annál jobb)
friss citrom leve
méz vagy egyéb édesítő ( stevia, agavé szirup, xilit)

A mosatlan virágokat üvegedénybe, vagy befőttesüvegbe tegyük és öntsünk rá annyi tiszta vizet, hogy elfedje. Tegyük bele a citrom facsart levét, és mézet. Keverjük kicsit össze, vagy rázzuk meg, ekkor megkóstolva érezni lehet, hogy kell e még méz vagy citrom.  1 éjszakát így pihentetjük majd a virágokat kiemelve a szörpöt hűtőbe tesszük. 
Vízzel hígítva isteni hűsítő frissítő! 

Néhány apró virág úszkál a szörpben, persze le is lehet szűrni, de nekem így tetszik:-) 



Nincsenek megjegyzések: