2011. február 15., kedd

Pagoda, csipsz és a nyers evő kutya:-)


 
Férjem adta a pagoda nevet ezeknek az apró falatoknak. 

Elkészítése igazán egyszerű:

Jégcsapretket meghámoztam, vékonyan felszeltem, ez lett az alja és a teteje.
Középre cékla krémet tettem. Avokádót turmixoltam, céklával, sóval, citromlével, fokhagymával és almával. Tetejére snidlinget szórtam és olíva olajat csepegtettem rá.

 





Kipróbáltam a kelkáposzta csipszet is. 

Elkészítés:

A káposztát leveleire szedtem, középső erős részét kivágtam, a leveleket egymásra tettem és 5x5 centiméteres négyzetekre vágtam. 

Turmixgépbe tettem mandulát, arany lenmagot megőrölve, fokhagymát, sót, citromlevet szója szószt, piros paprikát, vizet , lehet ízesíteni saját ízlés szerint. Turmixoltam, jó soknak tűnt a szósz, de amikor a levelekre öntöttem és belemasszíroztam hamar elfogyott, felvette a káposzta felülete. 
Aszalóba rakosgattam 1 éjszakát aszaltam, és meglepően jól sikerült! 
Érdemes kipróbálni!!! Nagyon gusztusosak ezek a ropogós zöld levelek.











Íme néhány fotó a mi kis nyers evő kutyánkról! Már ő is tornázza fel a %-os arányokat:-)
Ma evett mungóbab csírát, cukkinit és brokkolit.

6 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Móni,pagoda chipset egészen biztos , hogy még senki sem készített! Nagyon különlegesek, egzotikusak!Gratulálok az ötlethez !
Erika.

Sütő Mónika írta...

Köszönöm, mindig a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek!

SzEra írta...

Rájöttem, hogy milyen régen készítettem kelkáposzta chipset, pedig egyszerű és finom. Most éppen a tönköly kenyeredet készítem, igaz kihagytam belőle véletlenül a lenmagot ((:: De így is nagyon finom lesz.

Sütő Mónika írta...

Jó ez a kis chips, na meg sokszor úgy vagyok a kelkáposzta belső fehérebb leveleivel, hogy azt nem eszem olyan szívesen ,mint a szép zöldeket, de így fűszerezve szárítva már szimpatikusabb:-)

Biztos jó lenmag nélkül is. Ha kész a massza már az elején formázd, mondjuk négyzetekre..., mert ha kiszárad már törik, nehéz szépen szelni.

Sophia írta...

Hát ez a pagoda nagyon jól néz ki:)

Még soha nem csináltam káposzta chipset, itt az ideje, hogy ezt is kipróbáljam, annyira jól néznek ki. És biztos nagyon finom is:)

Sütő Mónika írta...

Köszönöm! Pedig milyen egyszerű!

Nekem is az első chipsem, de már biztos, hogy nem az utolsó:-))