2011. április 15., péntek

Áfonyás kókuszgolyó és lícium turmix

Ma böjtöltem, na igen a kép alapján nem úgy néz ki:-)
Turmix napot tartottam. Gyümölcs turmixot ittam egész nap, holnap pedig víz napot tartok, mivel egy busznyi csoporttal megyünk Tatára és Tardosra a Gorba hegyére zarándok útra. Kristály szertartást végzünk, és végigjárjuk a keresztutat. Kíváncsian várom, még nem voltam ilyenen. Különleges élmény lesz, hisz Gorba hegyén ahol megjelent Mária hatalmas energiák vannak, 2 Ley- vonal keresztezi egymást. 

A golyók 5 perc alatt készültek. Mivel vendégek érkeztek hozzánk gyorsan kitaláltam mi az amit összedobhatnék, így született ez az áfonyás kókuszgolyó.

Áfonyás kókuszgolyó:

fél csésze mandula
1 csésze kókusz
fél csésze aszalt áfonya
méz
vanília
késhegynyi fahéj
2 evőkanál kakaópor
víz

Hozzávalókat aprítógépbe tettem és kevés vízzel addig dolgoztattam amíg összeállt és gombócokat formázhattam. Kezemmel golyókat készítettem, majd kókuszreszelékbe forgattam.

Lícium turmix:

2 alma
1 banán
1 narancs
víz
fahéj
1 evőkanál lícium
1 evőkanál lenmag
Mindent turmixgépbe tettem és eldolgoztam. Szeretek lenmagot is tenni a turmixba, jót tesz az emésztésnek és laktatóbb. Így még lassabban iszom meg, mert jól megrágom. Turmixokat nem szerencsés úgy inni, mint a vizet, hanem minden kortyot meg kell rágni, hogy a szájban elkezdődhessen az előemésztés, így könnyíthetjük gyomrunk munkáját.

3 megjegyzés:

ezisén írta...

Ez nagyon jó kis kirándulás lesz így Húsvét előtt. Mindkét böjttel nagyon ügyes vagy. Kíváncsian várom a beszámolódat. (((((((((Erika)))))))))

Mamacita írta...

Szia! Cukor nélküli aszalt áfonyát hol találtál? Én a legjobb márkákat is mind megnéztem, mindegyikben van cukor. :-(

Sütő Mónika írta...

Szia! Igen a bolti mind cukros. Lehet otthon aszalni akkor ez a probléma kivédhető. Bevallom én cukrosat használtam...