Annyira finom lett a sakktábla süti, hogy elkészítettem egy másik külsővel is:-)
Csiga süti:
300 gramm mandula
2 késhegynyi fahéj
1 narancs reszelt héja
vanília
3 kanál kókusz olaj
4 kávédarálónyi kókuszreszelék
édesíteni, méz vagy agavé szirup
kakaópor vagy karobpor
víz
víz
A mandulát kávédarálóban megdaráltam, hozzá daráltam 2 darálónyi kókuszreszeléket, belekevertem a vaníliát, kókusz olajat, édesítőt, fahéjat és a narancs héját. Ha kell lehet hozzá vizet is adni, lényeg, hogy egy olyan tésztát kapjunk ami összeáll és gyúrható. Ekkor ketté vettem a tésztát. Az egyikhez tettem még 2 kávédarálónyi kókuszreszeléket, a másikhoz karobport, így jött létre a két színű tészta. A sárga tésztát fél centisre kinyújtottam egy sütőpapíron, ezt tettem a csokis tésztával is, majd a csokisat a sárgára tettem és a sürőpapír segítségével felcsavartam. Éles késsel 1 centis szeletekre vágtam. Aszalóba pakoltam egy éjszakát aszaltam. Isteni lett. Külseje ropogós, belseje puha.
2 megjegyzés:
Istenien néz ki !!
Köszönöm:-)!
Az íze is nagyon ott van!
A következő batyus bálba ilyet viszek!
Megjegyzés küldése