2011. április 12., kedd

Csokis -málnás mini fagyi torta /raw ice-cream cake/

Csokis -málnás mini fagyi torta:

Krém:
3 evőkanál kesudió
víz
méz
1 kanál kókusz olaj
4 kanál málna
1 kanál kakaópor

Csoki:
kókusz olaj vagy kakaó vaj olvasztva, méz, kakaópor

3 evőkanál kesudiót (beáztatott) turmixoltam kevés vízzel , mézzel, és 1 kanál kókusz olajjal. Keveset kivettem a krémből és betettem a hűtőbe, mert ez lesz a dísz. A turmixgépben maradt krémhez 4 kanál málnát kevertem. Felét a formába öntöttem, majd fagyasztóba tettem. Maradék krémet kakaóporral összedolgoztam, majd a megdermedt krémre a formába öntöttem. Visszatettem a fagyasztóba.
Amikor ez is megfagyott habnyomóval rányomtam a kesutejszínt, és vissza tettem a hidegre. Fogyasztás előtt kivettem és csokival (kókusz olaj vagy kakaó vaj, méz, kakaópor) megkentem az oldalát ,kicsit a tetejére is öntöttem.

5 megjegyzés:

gyopper írta...

Annyira jókat csinálsz, összefut a nyál a számban :)
Milyen kesudiót használsz? Amiket én néztem, azok nagyon drágának tűnnek, főleg ha ilyen finomakat csinálnék belőlük, mert akkor sok kellene. És milyen géppel turmixolsz, hogy ilyen homogén masszát kapsz? Nekem sima botmixerem van és aprítóm, még nem tudom, hogy melyikkel próbálkozzam :)

Köszi!
Üdv:
gyopper

ezisén írta...

Húú ez már megint gyönyörű!!!

gyopper írta...

Egyébként még az is érdekelne, hogy milyen kókuszolajat használsz :) Tudom, hogy márkákat ide nem írhatsz, úgyhogy megadom az -email címem ;) gyopar pont mate kukac gmail pont com
Előre is nagyon köszi!!!!

Sütő Mónika írta...

Szia Gyopper!

Köszönöm!

Kókuszolaj Barco néven fut. 1 litert 1480 forintért vettem.

Kesudió az mindenhol drága. Ritkán használom, ha lehet inkább napraforgót vagy mandulát veszek. Kalifa nevűt szoktam venni.

A turmixgépem OmniBlend 2 lóerős. Lehet kezdetnek egy olcsóbb is megteszi!

A kesudiót használat előtt praktikus néhány órára áztatni, így könnyebb krémes állagúra turmixolni. Botmixerrel még nem próbáltam:-)
Akkor talán érdemes kávédarálóban megdarálni és utána vízzel turmixolni...

Sok sikert jó próbálkozást!:-)
Mónika


((((((Szera )))))))köszönöm!

gyopper írta...

Köszönöm!
Én is ezt a kókuszolajat néztem ki, de egy bio, nem finomított biztos finomabb lenne, csak drágább is :)
Ki fogom próbálni botmixerrel, meg aprítóval is tudok segíteni rajta, de arra gondoltam, hogy még ha mozsárban török rajtuk előtte, akkor az is könnyíti a műveletet. Áztatni fogok, azt már megtanultam ;)

Üdv:gy