2011. április 6., szerda

Sakktábla süti

Ma ismét medvehagymáztam. Lehet kicsit bátor voltam, mert egyedül elindultam az erdőben, aztán majdnem visszafordultam, mert furcsa röfögő hangokat hallottam a bozótból. Erőt vettem magamon és mentem tovább és mit láttam? Tőlem 40 méterre 20 őzike . Talán kiszagoltak, mert arrébb rohantak én persze csendben haladtam tovább az úton. Amikor ismét a közelükbe értem megint rohanásba kezdtek és átszaladtak előttem az úton. Csodás volt, ilyet még nem láttam. Persze átvillant az agyamon "mi lenne ha felém rohannának..."


Sakktábla süti:

300 gramm mandula
2 késhegynyi fahéj
1 narancs reszelt héja
vanília
3 kanál kókusz olaj
4 kávédarálónyi kókuszreszelék
édesíteni, méz vagy agavé szirup
kakaópor vagy karobpor
víz

A mandulát kávédarálóban megdaráltam, hozzá daráltam  2 darálónyi kókuszreszeléket, belekevertem a vaníliát, kókusz olajat, édesítőt, fahéjat és a narancs héját. Ha kell lehet hozzá vizet is adni, lényeg, hogy egy olyan tésztát kapjunk ami összeáll és gyúrható. Ekkor ketté vettem a tésztát. Az egyikhez tettem még 2 kávédarálónyi kókuszreszeléket, a másikhoz karobport, így jött létre a két színű tészta. A tésztából hosszú kígyót sodortam majd késsel és kezem ill asztallap segítségével próbáltam oldalait szögletesíteni. A kapott rudakat egymásra és egymás mellé tettem, kicsit összenyomkodtam majd éles késsel 1 centis szeletekre vágtam. Aszalóba pakoltam egy éjszakát aszaltam. Isteni lett. Külseje ropogós, belseje puha.

2 megjegyzés:

ezisén írta...

Ó ez megint milyen szép és finom !!

Mi szarvasokkal és mókusokkal találkoztunk szinte minden nap, tényleg olyan szép látvány.

Mit csinálsz a medve hagymával? Én aszalom és pesztót csinálok télire, a sok evés mellett.

Sütő Mónika írta...

:-) Köszönöm!
Imádom a mókusokat, de sajna nem sokszor futok össze velük!

Medvehagymát fagyasztottam, ma aszalok egy adagot, tegnap pestót csináltam belőle cukkinira, volt leves, waldorf sali, krékerbe valami isteni!!!Azt próbáld ki, mert emlékszem egyszer hagymással kísérleteztél és az keserű lett. Nos ez biztos nem lesz keserű, valami csoda.
(bocs, hogy csak most válaszolok, nem engedte a gép???!!!)