2011. május 13., péntek

Gyümölcsrizzsel töltött palacsintatorta

Egy kis finomság hétvégére!?

Gyümölcsrizzsel töltött palacsintatorta:

Palacsinta:
3 banán, 1 cukkini, kakaópor, pici méz és fahéj turmixolva, tapadásmentes lapra elkenve, majd az aszalóban kb 1 éjszakát aszalva.

Gyümölcsrizs:
4 evőkanál kesudió ( áztatva)
8 evőkanál víz
1-2 evőkanál méz
reszelt citromhéj
fahéj
vanília
0,5 kanál útifű maghéj

cukkini
 
gyümölcs: banán, rebarbara, eper, szeder, kivi, alma, citrom, ...

Elkészítés:
kesudiót, a vizet, mézet, vaníliát, citromhéját, fahéjat turmixoltam. A végén az útifű maghéjat is belekevertem. A meghámozott cukkinit apró rizs méretű kockákra aprítottam. Kockáztam rebarbarát, és kevés banánt. Ezt összekevertem és ráöntöttem a kesukrémet. 

A palacsinták közé tettem a gyümölcsrizsből.
Tetejét banánnal, citrommal, kivivel, almával, citromfűvel, szederrel, eperrel díszítettem. Persze ezeket aprítva akár a rizshez is lehet keverni.

Fogyasztás előtt érdemes kicsit pihentetni, hogy a tészta megpuhuljon és szépen lehessen szeletelni...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon gusztusosan néz ki ez a palacsinatatorta! És nagyon jó a többi recept is, szeretem a blogod :). Csak azt nem értem, hogy miért hívod gyümölcsrizsnek, ami kesudióból van? (Több recepttel kapcsolatban is van ilyen fenntartásom)

Sütő Mónika írta...

Kedves Névtelen!

Köszönöm:-)

Miért? Talán , mert a legtöbb finomság amit készítek valamilyen ételre hasonlít és így könnyebb elképzelni az ízvilágot, mintha mondanék egy általam kreált fantázianevet. Így aki alapból szereti a gyümölcsrizst lehet bevállalja nyersben is, de ha amúgy se szerette akkor legalább tudja, hogy ez nem az ő ízlésvilága.
Ha lenne ötleted szívesen venném!:-)