Málnakrémes kókusz kosár:
6-7 formához elég massza.
2 evőkanál kókuszolaj
4 kávédarálónyi kókuszdara
méz
citromlé
2 evőkanál kókuszolaj
4 kávédarálónyi kókuszdara
méz
citromlé
Kókuszreszeléket megdaráltam, összekevertem mézzel, kis citromlével, és felöntöttem olvasztott kókusz olajjal. Kanállal jól összekevertem, majd kosárkákba nyomkodtam. Hidegre tettem! :-) Ott jól megdermedt, és ilyen cuki kosárka lett.
Kókusz tejszín: konzerv kókusz tejet kivettem a hűtőből és a tetején megdermedt sűrű kókuszt lekanalaztam. Citromlével, mézzel habbá vertem, majd habnyomóból díszeket nyomtam a kosárkára. Fehér orgonával díszítettem.
Málnakrém: A kókusz tejszín egy részét málnával kikevertem és ezt töltöttem egy kanállal a kókusz kosárba.
Tanács! Ha vékonyabbra készítjük a kosár oldalát, még több süti készülhet és kevésbé lesz laktató. Nekem kicsit vastagra sikerült, de szerintem vékonyabb kosárral és több gyümölccsel meg habbal még finomabb!
5 megjegyzés:
Szia! Nagyon tetszenek ezek a kosárkák, mibe nyomkodod bele? Papírba, szilikonba, hogy csinálod? Már csak ez az apró technikai kérdés tart vissza :-) Köszi előre is. Judit
Szia!
Szilikonba nyomom, és ha a szilikont beleteszed azonos méretű muffinsütő formába ( fém) az klasszul megtámasztja oldalról, így egyszerűbb, mert stabilabb a szilikon forma. A kosár oldalát szép vékonyra csináld, a hűtőben így is megkeménykedik, de gusztább és kevésbé laktató ( tömény).
Jó szórakozást !:-D
Már megint-vagy inkább még mindig gyönyörű!!! Faxon fénypostán jöhetne is egy kis kóstoló ::))
Jól néz ki! :-) Ezt hűtőbe teszed vagy fagyasztóba? És mennyi időre? Mennyi idő alatt keményedik meg? Köszi!
SzEra köszönöm, hiába ezek az eprek, már önmagukban is csodálatosak!
Küldöm:-)
Ma van 20-a vége a munkásabb időszaknak:-))
Kedves Rukola!
Hűtőbe teszem nem fagyasztóba. Kb 10-15 perc és megdermed a kókuszolajtól.Fagyasztóban biztos gyorsabb a folyamat...:-)
Majd írj, hogy milyen lett!
Megjegyzés küldése