2011. február 4., péntek

Diéta 12. nap /Diet 12. day/



 Sziasztok!


Ma zöld turmix volt a reggelim. 
Miből csináltam? 
Már a nyáron felkészültem a téli napokra és fagyasztottam. Fogtam a friss spenótot és disznóparéjt, kevés vízzel leturmixoltam és jégkocka fagyasztóba öntöttem. Így ha szükségem van rá, dobok néhány kockát a turmixomhoz, melyben ma alma és banán is volt.

Ebédre készült egy fantasztikus leves...

Áfonya leves tejszínes fügekrémmel: Turmixgépbe tettem 2 banánt, 3 beáztatott aszalt fügét, fahéjt, vizet és egy marék áfonyát. Turmixoltam, majd tányérba mertem és tejszínes fügekrémmel díszítettem. Ez a krém a süti készítésből maradt, így 2 dologra minimum használható.


Tejszínes fügekrém: Kesudiót, citromlevet, kis vízzel, fahéjjal és fügékkel turmixoltam. Habnyomóba tettem és a levesre nyomtam.

 Második fogás: 

Tejszínes brokkoli felfújt gombapörkölttel:
Turmixgépbe tettem kesudiót, vizet, citromlevet, fokhagymát, snidlinget, sót. Homogénre turmixoltam, majd tettem hozzá fél avokádót. Ezt is belekevertem. A végén tettem bele a brokkolit, itt már csak néhányat pulzáltam, hogy ne legyen homogén a krém. 


Gombapörkölt:  Turmixgépbe tettem néhány paradicsomot, mondjuk 2 db-ot. Szeretem a fokhagymát, így azt is teszek bele, persze nem kell túlzásba vinni. Ami nagyot dob az íz világon az néhány aszalt paradicsom olíva olajban eltéve. Tettem hozzá fél kápia paprikát, 1 marék gombát, sót, citromlevet. Ezt összemixeljük, akinek van és szeretne krémesebb állagot tehet bele egy kis avokádót. Gombát összevágtam, kicsit bepácoltam fűszeres olajban, majd ezt is a paradicsom szószba kevertem.

Ma a vacsora is ez lesz csak pörkölt nélkül.
 Ja igen és amit rátettem és rászórtam.. .
Lereszeltem zöldségeket, karfiolt, paprikát, répát..de bármilyen zöldség jó, bekevertem, fűszeres magtejföllel és megaszaltam ropogósra, ezt szórtam rá.
 A tetején pedig bacon van:-)))
Padlizsánból készült. Felszeltem pácoltam paprikás, fűszeres olajjal, majd aszaltam és kész a bacon.
Gesztenyés piskóta, tejszínes fügekrémmel:
Bizony próbálkozom a gesztenyével és érdemes!
Gesztenyés piskóta:
Turmixoltam egy nagyobb cukkinit meghámozva, juhar sziruppal, vaníliával, fahéjjal, kakaó porral és 7 gesztenyével ami 1 napot ázott. Ezt formába öntöttem, 1 éjszakát aszaltam, finom puha piskóta lett, a gesztenye íz nem érződik ki, de nagyon rendben van!!!

Erre nyomtam rá a feljebb említett tejszínes fügekrémet, majd fügével díszítettem.

Este 21: 12 IMA A FÖLDÉRT








4 megjegyzés:

ezisén írta...

Erről a gesztenyéről írnál? Az a sima héjas, vagy melyik gesztenyét használod ? és nem ér ilyen gyönyörű képeket feltenni, a főétel az átrepülhetne most ide. Nagyon szépek.

És egy utolsó: milyen a habnyomó amit használsz? vagy habzsák? könnyű elmosni?

Sütő Mónika írta...

Bizony az a sima héjas, persze pucolva, aztán áztattam. A tegnapi képen van is róla fotó, héjjal, meg nélkül.Nyers.

:-)Az a brokkoli krém, azt érdemes kipróbálni!

Könnyű. Volt vagy 500 forint. Piros a vége amiből van több különböző mintákkal, meg egy műanyag zacskó. Igaziból sok zacskó volt hozzá, ki is lehetne, dobni, használat után, de mi nem szemetelünk, mosogatunk!:-)
Jó dolog, gyorsan belelapátolom a masszát kanállal és már lehet is nyomni. Szebb mint ha csak kenegetném...

ezisén írta...

Köszönöm.

Akkor keresek ilyen habnyomót, mert szép vele az étel.
Meg vadászok gesztenyét is kipróbálásra.

Sütő Mónika írta...

Sok sikert, aztán szép legyen a gesztenye! Egyszer vettem olyat, hogy az összes penészes volt. Kívül meg semmi se látszott:-(