2011. február 9., szerda

Répa muffin

 Érdekes, bejött a jó idő és valahogy kevesebb étellel is beérem, sőt most jobban esik a sok finom gyümölcs és zöldség. Ma készítettem egy gyors gyümölcslevest. Másodiknak shushi volt és utána egy kis muffin desszertnek.

Eperleves:
Turmixoltam banánt, epret, citromhéjat, vizet, fahéjt. Aszalt áfonyát szórtam bele.

Csíra sushi:
Algalapra kentem magpástétomot, erre tettem mungóbab csírát, vöröshere csírát, és cukkini csíkokat. Feltekertem, kettévágtam.
Magpástétom: fele dió, fele tökmag kávédarálóban megőröltem( kb 1 deciliter). Turmixgépbe tettem, fél avokádót, 2 datolya paradicsomot, hagymaszárat, fokhagymát, szója szószt, pirospaprikát, citromlevet, zellersót. Turmixoltam, majd a magörleményt is hozzákevertem.


 Répa muffin:
Aprítóba tettem 2 közepes sárgarépát és 4 almát. Apróra aprítottam. Reszeltem hozzá citromhéjat, szórtam bele kis fahéjt. Kávédarálón daráltam mandulát, ezt hozzákevertem( 2 kávédarálónyit). Daráltam 1 kávédarálónyi sárga lenmagot, ezt is hozzátettem. Ha kell lehet édesíteni. Muffin formába tettem, kicsit pihentettem a hűtőben, majd formából kiborítva fahéjjal megszórtam. Lehet aszalni is akkor ropogós lesz a külseje, én most így frissen fogyasztottam.


4 megjegyzés:

ezisén írta...

Nálam is itt lapul ez a forma, kár hogy nem volt a kisebb verzióban, valójában arra vágytam, de azért ezt sem hagytam ott ::))

Sütő Mónika írta...

Igen, az jobb lett volna!
Azért ez is praktikus kis darab!
Köszönöm, hogy szóltál:-)

Norka írta...

Szupi a muffin (a többi is:) )

Sütő Mónika írta...

Köszi!
Hamar megettük, most kicsit bánt mert legalább egyet úgy megaszaltam volna kíváncsiságból. Na majd megint csinálok aztán irány az aszaló...