2011. március 18., péntek

Almás-fahéjas keksz csoki krémmel / Apple-cinnamon biscuit and chocolate cream /

Ma olyan napom volt, hogy legszívesebben átöleltem volna az egész Földet. Aztán voltak akiket át is öleltem:-) Ez egy csoda nap volt számomra! 
Úgy érzem sikerült valami érzelmi blokkomtól megszabadulni! 
Ölelkezzetek Ti is akivel csak lehet! :-D 
Az egészséges embernek, testnek és léleknek szüksége van naponta sok-sok ölelésre. Öleljétek társatokat, gyermekeiteket.... a fákat, a Földet a Világot! Hálás vagyok, hogy van kiket ölelnem és tudok ölelni! Nagy dolog.

Almás- fahéjas keksz csoki krémmel:
4 alma
1 sárgarépa
1 citrom reszelt héja
8 evőkanál mandula
4 evőkanál mazsola
4 kanál zabpehely( elhagyható)
fahéj
méz
csipet só


Almát, répát, citrom héját turmixoltam, majd beletettem a mazsolát és pépesítettem tovább. Beleszórtam a mandulát és turmixoltam. Így kicsit darabos maradt a mandula. Ha ledaráljuk kávédarálón és úgy öntjük bele akkor homogén lesz. A végén mehet bele a maradék hozzávaló és a zabpehely kávédarálón őrölve. Kerek korongokat formáztam belőle az aszaló tapadásmentes lapjára majd 1 napig aszaltam. Így is finom, de csoki krémmel vagy élő lekvárra (aszalt gyümölcs beáztatva, turmixolva)  összeragasztva még ízletesebb.

Csoki krém:
1,5 avokádó
2 kanál kókusz olaj
kicsi vanília, csipet fahéj
3 kanál kakaó por
édesítés lehet juhar sziruppal, mézzel

Hozzávalókat turmixoljuk, vagy aprítóban összekeverjük.

2 megjegyzés:

Makay Anikó írta...

Kedves Mónika!
Nagy virtuális ölelés Neked!
Szeretek idejárni hozzád! :-)

Sütő Mónika írta...

Kedves Anikó!
Köszönöm ez nagyon jólesett!:-)
A mantrád akár az enyém is lehetne!
Ölellek (((((Anikó)))))

Szeretettel Mónika