2011. március 17., csütörtök

Ananász torta kókuszhabbal/Pineapple cake with coconut cream/

Na milyen? Hát nem gusztusos?! Mindig rácsodálkozom, hogy  egyszerű dolgok mennyire szépek és igazak! Ilyen ez a süti is és persze finom:-)
Közeledik a Hold hozzánk, biztos Ti is olvastátok. Mi egy kisebb csoporttal kivonulunk a természetbe vasárnap este és ott fogunk szertartást végezni. Lesz sámán dob, dobos és még ki tudja mi...!? Szeretem ezeket az összejöveteleket csupa kedves ember aki törekszik a jóra és tesz is érte! Szinte már érzem az esti nedves, friss levegő illatát, ahogy állok este kinn a fűben és arcomat simogatja a szél...

Ananász torta kókuszhabbal:

A tészta a már jól bevált magokból van. Mandulát használtam, de lehet dióból, napraforgóból...ami otthon van:-)
A tészta mennyisége függ attól mekkora formát választasz. 
Az arányok:
2/3 mandula, 1/3 zabkorpa, vagy zabpehely kávédarálón aprítva. A mandulát is lehet kávédarálóban megdoldozni, így homogén tésztát kapunk, de aprítóba is tehetjük, így lesznek benne ropogós darabok. Aprítóban lehet hozzá kevertetni datolyát vagy mazsolát édesítésre, ez a tésztát is összefogja. Ha ezek nincsenek, mézzel, juharsziruppal tudjuk édesíteni. Érdemes kis vizet hozzátenni, hogy a tészta összeálljon. Formába nyomkodjuk, majd betesszük az aszalóba. 1 óra múlva a formát levéve még aszalhatjuk tovább.

Ananászt felkockázzuk, lecsepegtetjük és megtöltjük vele a tésztát. Lehet aprítóban darabolni, akkor több levet enged. Lecsepegtetés után keverhetünk hozzá kicsi édesítőt és utifűmag héjat ami felveszi a nedvességet, így biztosan nem fog elázni a tészta. Majd jöhet a kókuszkrém:-)





Kókuszkrém: 

2 evőkanál kesudió
2 evőkanál kókusz olaj
3 evőkanál méz
3-4 kávédarálónyi kókuszreszelék apróra darálva

Turmixgépbe tettem a kesudiót és kevés vízzel krémesre turmixoltam, majd hozzátettem a kókusz olajat, a mézet ezekkel is elkevertem, a legvégén a kókuszőrleményt kevertem bele. Érdemes annyi kókuszt adni hozzá, hogy krémes puha maradjon és könnyű legyen nyomni a habnyomóval.
A tortát kidíszítve meg lehet szórni kakaóporral vagy fahéjjal.


2 megjegyzés:

ezisén írta...

Ennek sajnos megint van egy komoly hibája, nagyon messze van ::))
Nem is tudom elképzelni hogy a cakkos szélét mivel csináltad. Miből van a forma? Szilikon vagy fém?

Sütő Mónika írta...

:-)
A cakkos széle az én bűvös ujjaimnak köszönhető.

Sima kerek műanyag edénybe nyomkodtam a tésztát,megformáztam körben a peremet egyenesre, olyan 1- 1,5 centi magasra. Majd amikor ez megvolt, 1 centiméterenként belenyomkodtam az ujjam a tésztába. Szóval az ujjamtól lett ilyen hullámos. Nagyon könnyű!