2011. március 6., vasárnap

Karneváloztam, zabszeletet és almás-sós krékert vittem

Nos igen, néha dolgozni is kell! Most ezt tettem, Velencei karneválon voltam. Jó kis munka, összekötve kellemest a hasznossal...
Igen, én szeretem a munkámat is! Utaztatok. Vezetem az embereket az idegenbe:-)
Én lennék a képen, egy saját készítésű maszkban. Ugye nem látszik, hogy nagyon barkács...?
 
Múlt héten már erre készülgettem, próbáltam olyan ételeket csinálni ami laktató és kis helyen elfér. Almás-sós krékert és zabszeletet vittem.

Zabszelet:

2 alma, 2 banán turmixolva mézzel, vagy datolyával, fahéjjal, reszelt citromhéjjal. 10 púpos kanál zabpehely beáztatva. Ezt összekevertem a turmixolt gyümölccsel, 5 kanál mazsolával és 5 kanál napraforgó maggal. Ez 1 tálcányi adag. Lehet vastagabbra is kenni, akkor tovább kell aszalni. Kb. 1 napig aszaltam, finom ropogós lett.





Almás-sós kréker:

3 almát, 1 cukkinit, fél sárgarépát turmixoltam, szárított zöldséggel, zeller sóval, sóval, köménnyel, 2 karika hagymával. Végén útifűmag héjat is tettem hozzá fél kanállal, majd lenmagot, napraforgót és szezám magot kevertem bele. Kiterítettem, megaszaltam.


Zeller só:
Zeller gumót meghámoztam, összevágtam, megaszaltam, kávédarálón megőröltem majd sóval összekevertem.


5 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Biztos szép lehetett a karnevál! Az álarcod meg egyedi volt.Ügyi vagy !
Én nyáridőben jártam ott.
Ezek igazi "túlélő" krékerek,és kis helyen elférnek, azért szeretem én is, a táskámban mindíg van egy-egy életmentő szelet.

Vámosi Nóra írta...

Ez a zabszelet nekem nagyon tetszik! Valamikor biztos elkészítem! Eddig még csak olajos magokkal csináltam ilyen édes energiaszeletet, de a zabpehely is jó ötlet bele!

Sütő Mónika írta...

Szia Erika!

Nagyon szeretem a karnevált! Napsütésben sétáltunk, hajókáztunk, táncoltunk a tereken...most rengetegen beöltöztek! Jövőre másik maszkot csinálok. Vettem egy sima fehéret, azt fogom kidíszíteni.

Jó ötlet, én is elhelyezek néhányat a táskámban végszükség esetére!És milyen finomak...:-)


Szia Nóra!

Szerintem is jó ötlet a zabpehely, mert tömeget növel, csak nem a miénket, hanem a tésztáét!:-)
Így nem olyan nehéz- olajos...többet is lehet belőle enni:-)

Nagy Szaffina írta...

A maszkod nagyon jó, nem barkács! :)

Én néha a tortákhoz használok zabkorpát, mert attól laktatóbb, és magasabb, töményebb. férjem is így szereti jobban.

Hm...nagyon jó lehetett a Velencei karnevál!

Sütő Mónika írta...

Köszi Szaffina!

Igen tudtam, hogy Te szoktál használni, de én még csak most kezdtem kísérletezgetésbe zabszármazékokkal...szimpatikus!

Jó volt! 2012-ben gyertek Ti is!:-)