2011. március 7., hétfő

Nyers hamburger /raw hamburger/

Na ilyet se csináltam még, de most eljött az ideje. Na nem mint ha hiányzott volna, sose szerettem igazán a hamburgert, valahogy nem jött be a benne lévő ki tudja miből álló hús?! Ha ettem akkor is csak halasat. 

Ám íme egy barátságos hamburger, ami még a halnak se fáj! A hús helyettesítő most gomba, de lehet hozzá készíteni fasírozottat is aszalva, vagy frissen puhán...

Hamburger:

Zsemle: Turmixoltam fél padlizsánt, sóval 1 kávédarálónyi lenmaggal, fél kanál útifűmag héjjal. Tettem hozzá mandulaörleményt, annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjak. Kézzel készítettem 2 golyót, majd finoman az aszaló tapadás mentes lapjára dobtam, így kissé kiterült. Tetejét szezám maggal megszórtam, majd aszaltam néhány órát, és átrakva a rácsra még 1-2-t. Belseje még finom puha volt amikor felhasználtam. Még melegen megettem:-)

Hamburger hús: 
Gomba pácolva. Pác olaj, citromlé, só, fokhagyma, őrölt bors, kömény... ki mit szeret! Pácolás után néhány órát aszaltam, majd a zsemlébe tettem. Szeltem még hozzá uborkát, hagymát, paradicsomot, kelkáposzta levelet (saláta jobb, de nekem most nem volt). 

Lehet készíteni bele paradicsom szószt, paradicsomból, bazsalikomból, aszalt paradicsomból, fokhagymából, sóból és 1-2 datolyából. Csak össze kell turmixolni ezeket.


2 megjegyzés:

Nagy Szaffina írta...

Ez tényleg olyan, mint az hagyományos hamburger! Fantasztikus! Biztos az íz még finomabb! Ötletes!

Sütő Mónika írta...

Köszönöm! Finom volt, bár lehet a hagymát jobb lett volna kicsit besózni, hogy elgyengüljön...:-)