2011. február 8., kedd

Csiga

Csináltam fincsi fahéjas csigákat, persze lehet kakaósat is. Férjemmel hamar eltüntettük :-)


Fahéjas csiga:
Készítettem almás-banános tésztát, úgy hogy ezt a két gyümölcsöt turmixoltam, majd téglalap alakúra kentem és megaszaltam. Amennyi a banán annyi almát tettem hozzá. Most a szokásos palacsintánál vastagabbra hagytam a tésztát.
Készült egy banános piskóta. Banánt turmixoltam és 6 mm vastagon elkentem, majd betettem aszalóba( este).
Reggelre az almás elég jól megszáradt, a téglalap alakú tésztára, agávé  szirupot kentem majd megszórtam fahéjjal. Erre helyeztem a banános piskótát, aminek egyik oldala szárazabb volt, a másik még puha, kissé folyós. Feltekertem, majd kb. 2 cm vastagon felszeltem. Így is finom, de ha tovább aszaljuk, a szirup fényes mázként ráköt.
Ha fahéj helyett kakaó port szórunk a tésztára akkor kész a kakaós csiga. Ha kókuszt, kókuszos csiga:-)

Érdemes odafigyelni az édesítés mértékére, én már elszoktam a plusz édesítéstől, így ezt kissé édesnek találtam, persze azért hamar elfogyott:-)

2 megjegyzés:

Imre írta...

Mindmegette(m)! :)

Sütő Mónika írta...

:-( kár, hogy elfogyott...