Egy kis emlék a böjti napokról. Bizony minden vacsoránál kaptunk egy maroknyi zabkását. Innen az ötlet, igaz próbáltam kicsit barátságosabbra venni a figurát, hát ez lett belőle:-)
Szilvás zabkása:
Zabot néhány órára vízbe áztattam kockázott aszalt szilvával, fahéjjal, vaníliával, reszelt citrom héjjal. Kis szűrőben lecsepegtettem, tettem még hozzá fagyasztott szilva szeleteket, belenyomkodtam a szűrőbe, majd tányérra borítottam. Turmixoltam 1 banánt, 7 aszalt szilvával, fahéjjal, citromlével. Ebből egy kanállal a tetejére tettem. Majd szilva szeletekkel, mogyoró darabokkal és fahéjjal díszítettem. A zabkását nem édesítettem mert a gyümölcsök elég édesek. Aki akarja, mézet, steviát tehet bele.
2 megjegyzés:
Szia!
Lehet, hogy buta kérdés, de zabot vagy zabpelyhet áztattál be? Köszi (=
Szia!
Zabpehelyből készült:-)
Szívesen!
Megjegyzés küldése