2011. március 11., péntek

Banán nyalóka, pesztós tészta

Ma olyan nyárias hangulatom volt! Napfény, jó zene, egy könnyű saláta... végre talán felélednek a színek, és minden tele lesz virágokkal, illatokkal zümmögéssel, élettel. Belénk is, mintha most költözne egy új élet, egy másik dimenzió. Bizony ilyenkor mások az energiák. Csak süssön a nap! Az annyi mindent átszínez, átváltoztat. És most jön ez a 4 nap, irány a természet:-) bizony ma már elkezdtem kertészkedni, 1 ingben, annyira jó idő volt. Még katicát is találtam, és kúszik ki a földből a snidling, meg a fokhagymaszár...

Régóta szerettem volna ezt az egyszerű banános édességet kipróbálni. Ma megcsináltam és milyen jól ráéreztem, mert keresztlányom érkezett hozzánk, így volt mivel megkínálni az apróságokat:-)

Banán nyalóka:

Banánt kettévágtam. Nyomtam bele pálcikát. Csokit készítettem kókusz olajból, ha van kakaóvaj az jobb. Kevertem bele kakaóport és mézet. Ebbe belemártjuk a banánt, vagy bekenjük vele. Majd megszórjuk kókusszal, magokkal. Én mandulát daraboltam abba forgattam és kókusszal megszórtam. Ha rádermedt a csoki már ehető. Le is lehet fagyasztani, akkor mint jégkrém fogyasztható.

Íme a fincsi ebédem! És milyen gyors volt! Tegnapról maradt pesztó így felhasználtam, és bizony nem lehet megunni!

Pesztós tészta: 
Cukkinit julienre szeltem, kevés sárgarépával. Pesztóval összekevertem. Kockáztam rá kápia paprikát. Megszórtam tök maggal ,fűszeres napraforgó maggal és aszalt sajtos zöldségekkel.

Pesztó: Az összetevőket egy mozsárban összetörjük, vagy aprítóban összedolgozzuk. 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fenyőmag, 4 evőkanál őrölt mandula, 1 csokor bazsalikom, 1,5 dl extra szűz olívaolaj, só, őrölt bors.

Aszalt sajtos zöldségek: összevágott cukkinit, répát, paprikát leöntöttem fokhagymás fűszeres magtejföllel, majd megaszaltam.


2 megjegyzés:

ezisén írta...

Ilyen banán nálam is van a fagyasztóban, csak simán csokis, magok nélkül ::))

Sütő Mónika írta...

Fincsi! Nálam az ilyesmi nem marad meg sokáig. Megfagy és már esszük is!:-)