2011. március 26., szombat

Csokis kókuszos keksz habkarikával

Érkezik az édesség. Ezeket a falatkákat viszem a mai batyus bálba. A kókusz habkarika már ismerős lehet a receptje blogomon megtalálható, de azért ide is bemásolom. Ezeket a karikákat ragasztottam csokival egy csokis kókuszos kekszre.

Csokis kókuszos keksz:

1 bögre mandula őrlemény
2 bögre kókuszdara kávédarálóban megőrölve
fél bögre mazsola kis vízzel turmixolva
méz, ha nem elég édes
fahéj
Kakaó por
1 kanál útifűmag héj
1 csipet só

A hozzávalókat turmixgépben is összekeverhetjük, de ha nem bírja akkor robotgéppel, vagy fakanállal egy tálban. Gyúrható, nyújtható állagot kell kapni, ha túl nedves mehet még hozzá kókusz, vagy őrölt zabpehely. A tésztát kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kerek kekszeket formázunk. 1 napig aszaltam, de frissen is tökéletes.
A kész kekszeket csoki mázba mártottam (kakaó vaj, kakaó por, méz) és amíg nem kötött meg rátettem a kókuszos habkarikát.

Kókuszos habkarika:


2 kanál kesu dió
2 kanál kókusz olaj
3 kanál méz
2-3 kávéőrlőnyi kókuszreszelék megdarálva
kevés víz
A beáztatott kesu diót kevés vízzel krémesre turmixoltam, hozzá tettem a mézet és kókusz olajat is, ezt is összekevertem. A végén pedig folyamatosan sűrítettem a darált kókuszreszelékkel. Annyi kókuszt tettem hozzá, hogy elég puha maradjon ahhoz, hogy habnyomóból kinyomjam. Köröket készítettem, majd 1 napot aszaltam. Légmentesen elcsomagolva, hideg helyen sokáig eláll. 
Csokis kókusz szívek:
Tészta az ami a csokis kókuszos kekszé. Ezt a masszát szív alakú jégkockafagyasztóba nyomkodtam, majd a közepükbe egy fakanál végével mélyedést készítettem. Formából kivéve 1 napig aszaltam, majd csokiba mártottam és a mélyedésbe egy mogyorót ragasztottam. Eredetileg habnyomóból szerettem volna bele csoki krémet, vagy kókusz krémet nyomni. Majd legközelebb.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon finom volt de csak 1 db-ot kaptam belőle, mert a batyus bálra készültek...:(

Sophia írta...

Szia Móni!

Örülök, hogy végre élőben is láttalak:) Csodás dolgokat csinálsz, mindig olvasgatom a bejegyzéseidet. Nagyon szerettem volna veled beszélgetni! Remélem legközelebb lesz rá alkalom.
Puszi

Sütő Mónika írta...

Szia Sophia!

Én is örülök,fogunk mi még találkozni!:-D
Na meg beszélgetni...

Köszönöm, én is követem a történéseket Nálatok (Szamóca)!
És az az almás golyó nagyon finom volt a sok magos étel után...
Puszi:-)