El vagyok varázsolva! Hihetetlen milyen jó ételeket lehet készíteni, sütés, főzés, párolás és egyéb eljárások, "macerák" nélkül!
Íme a mai ebédem ami elég barátságosra sikeredett.
Parmezános cukkinitorta, gombás tésztával:
Gombás tészta:
200 gramm őrölt mandula, 1 kávédarálónyi szárított gomba ledarálva, 1 kávédatálónyi aszalt hagyma ledarálva, só, annyi víz, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Forma aljába öntöttem mandulaörleményt, így könnyebben kijön belőle a tészta. Formába nyomkodtam, úgy hogy képeztem körben kb. 1 centiméteres peremet. Betettem az aszalóba, néhány órát aszaltam, majd a formából kivéve is egy kicsit tovább.
Cukkinis töltelék:
1 cukkinit julienre vágtam, majd késsel tovább aprítottam. Fél sárgarépát reszeltem. Fél hagymát és 6 datolya paradicsomot kockáztam. Ezeket tálba tettem, meglocsoltam 2 kanál olíva olajjal, kis citromlével, sóval őrölt köménnyel, kis indiai fűszerrel. Kevertem hozzá 1 kanál őrölt mandulát és fél kanál útfűmag héjat. ( opcionális, ezt kihagyva is jó) Aszalóba tettem kb. 3 órára.
Tölteléket a tésztára kanalaztam elsimítottam, majd megszórtam parmezánnal
( mandulaörlemény és élesztő pehely darálva)
Megmaradt töltelékkel és paradicsommal tálaltam:-)
7 megjegyzés:
Gyönyörű fotók!!! jajj de ügyi vagy !!!
Köszönöm!
Arra a pár percre amíg fotóztam még a nap is kisütött!:-)
Már megint gyönyörű és milyen finom lehet, az alagút meg sehol, így még mindig messze van ::))
Ez csodálatos! Ezt elkészítem! köszi a receptet! Nagyon guszta!!
SzEra köszönöm! Ez bizony finom, most is ép még ezt vacsorázgatom, és így 1 nap után még talán ízletesebb, jobban összeértek az ízek...ugye bizony a szemnek is teccetős:-)
Szerintem még 1-2 böjt és megoldjuk egy kis ide-oda levitálással, nem is kell alagút:-D
Szaffina, köszönöm! Örülök, ha megkóstolod!
Nekem bekerült a kedvencek közé, remélem neked is bejön!
Csodálatos, és nagyon szívesen megenném én is! :)
Köszönöm !:-)
Megjegyzés küldése