2011. január 6., csütörtök

Bonbon

Bonbon: Az alap dió és aszalt datolya aprítógépben darabolva. Ha megfogjuk a masszát és ragadós-összeáll akkor jó. Belenyomkodjuk egy tepsibe . Az alapra kentem élő lekvárt (aszalt gyümölcs beáztatva kis vízzel turmixolva), így kevésbé jut át a nedvesség a tésztába. Lekvárra jöhet a "sajt krém". Turmixgépbe öntöttem előre beáztatott kesudiót, vizet, kókusz olajat, citromlevet, mézet, vaníliát. Jó krémesre turmixoltam, majd a sütire öntöttem. Hidegre tettem:-) Lefagyasztottam.

Amikor megfagyott felszeltem kis kockákra és egyesével csokiba mártottam.( Kókusz olaj, kakaó por, sztívia ) Mivel hideg a süti hamar rádermed a csoki és már ehető is, vagy vissza lehet fagyasztani így szinte korlátlan ideig eláll és bármikor elővehető ha beugrik valaki, vagy valami finom és gusztusos édességet ennénk.

Kókusz golyó csoki kabátban:
Maradt krémem, nem is kevés így ezt is felhasználtam. Tettem még hozzá kókusz reszeléket és mandula forgácsot,( ez el is hagyható)ill aki szereti nyomhat a közepükbe egész mandulát. Golyókat formáztam, bedobozoltam és felét le is  fagyasztottam. Kivéve csokimázba mártottam.

3 megjegyzés:

Imre írta...

na ezek nagyon ott voltak! Kellemes néhány percen belül fel is faltam mindet! :)

Imre írta...

Ilyet kérek szépen még!:)

Sütő Mónika írta...

:-)